5 C
West Greece
Αρχική Δυτική Αχαϊα Δυτική Αχαΐα: Ανοχή τέλος με μηνύσεις και πρόστιμα

Δυτική Αχαΐα: Ανοχή τέλος με μηνύσεις και πρόστιμα

- Advertisement -
Μέτρα λαμβάνει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, με πρωτοβουλία που πήρε  ο δήμαρχος Χρήστος Νικολάου, με την ιδιότητα του προέδρου του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου για θέματα πολιτικής Προστασίας.
Εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (Πυροσβεστική-Δασαρχείο-Φορέας Διαχείρισης Στροφυλιάς-Κοτυχίου και Λιμεναρχείο) όπως και οι εθελοντές, επανασχεδίασαν την αντιπυρική προστασία, τις δράσεις που θα πρέπει να αναπτύξουν καθώς και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που πρέπει ληφθούν για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών.

 

ΣΗΜΑΔΙΑ
Η πρόσφατη πυρκαγιά στα Τσαμέικα και στο Δάσος της Στροφυλιάς (2 Απριλίου) επανέφεραν ερωτήματα για τα όσα θα έπρεπε αλλά δεν έχουν γίνει, με τους αρμοδίους να μιλούν πάλι για μικρές διάσπαρτες χωματερές «βόμβες» και ακαθάριστα οικόπεδα στο αστικό κέντρο.
Ζητήθηκε επαγρύπνηση από όλους, με την ΠΥ ΒΙΠΕ να βάζει πάλι θέμα ανυποψίαστων πολιτών που αφήνουν εστίες φωτιές , κυρίως απρόσεκτους αγρότες, που θέτουν σε κίνδυνο χωριά και οικισμούς και κτηματικές περιουσίες.

 

ΟΧΗΜΑΤΑ
Ζητήθηκε επίσης να ισχύσουν οι δείκτες επικινδυνότητας, όπου με βαθμό 5 θα πρέπει να είναι διαθέσιμα τα οχήματα και με 4 και 5 τα χωματουργικά μηχανήματα του δήμου, με έμφαση και πάλι σε Στροφυλλιά και δάση της Μόβρης. Στη διάθεση των αρχών ετέθησαν οχήματα, όπως ντακότες, δότης και χωματουργικά, καθώς και άτομα σε περιπολία , κυρίως τις μεσημβρινές έως τις βραδινές ώρες. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Ραυτακόπουλος δεσμεύτηκε και πάλι ότι «τα μηχανήματα υπάρχουν, ανά πάσα στιγμή, σε καθημερινή βάση, είτε τηλεφωνικώς είτε γραπτώς». Επισημάνσεις για καλύτερη φύλαξη έγιναν για τις περιοχές Τζάιλο και Σανταμέρι, όπου υπάρχει πάντα σοβαρή επικινδυνότητα, καθώς και από Αγρυλιά μέχρι Σαμαρέικα, προς Χαραυγή, με ενεργείς τις υπάρχουσες δεξαμενές.
ΕΜΠΟΔΙΑ
Σε άλλες περιπτώσεις, πυροσβεστικά οχήματα, δεν μπορούν να προσεγγίσουν σημεία επιχείρησης, λόγω δέντρων και εξαιτίας της αδιαφορίας ιδιωτών να κόψουν κλαδιά ή να επιμεληθούν τα εγκαταλελειμμένα οικόπεδά τους.
Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος ζητά από τον κόσμο, μέχρι 30 Ιουνίου, να κάνει αποψίλωσης και καθαρισμό των χώρων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων, εφόσον αυτές εφάπτονται με δημοτικούς ή αγροτικούς οδούς, κυρίως αφότου γνωρίζουν ότι σ’ αυτά υπάρχουν εύφλεκτα υλικά και βλάστηση. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα υπάρχουν πρόστιμα και μηνύσεις.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ
Στις οδηγίες προς τους πολίτες περιλαμβάνονται κυρίως:
> Η μη καύση σκουπιδιών ή ξερόχορτων και κλαδιών (όλο το καλοκαίρι) και ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.
> Η μη χρήση υπαίθριων ψησταριών σε δάση.
> Η αποφυγή υπαίθριων εργασιών (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου με σπινθήρες
Εφημερίδα Πελοπόννησος

Ακολουθήστε μας

6,985ΥποστηρικτέςΚάντε Like
458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Newsroom

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

);