Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας σε συνεργασία με τη μονάδα μαστογράφου της Ε.Α.Ε. θα πραγματοποιήσουν Δωρεάν Μαστογραφικό Έλεγχο στις Δημοτικές Ενότητες Κ. Αχαΐας, Ριόλου, Λουσικών και Σαγαιϊκων στο πλαίσιο του προγράμματος «ευαισθητοποίηση και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 7.500.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις,  όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα  η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η μονάδα μαστογράφου της Ε.Α.Ε. συνεχίζοντας το  «πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού», με χορηγό Εταιρεία την “ESTEE LAUDER”  και σε συνεργασία με  τον Δήμο Δυτικής Αχαϊας θα βρίσκεται:  

  • Στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Λουσικών.

        22  Νοεμβρίου  2019

  • Στην Πλατεία Παπαγιαννοπούλου στη Δ.Ε. Κάτω Αχαϊας.

        23  Νοεμβρίου  2019

  • Στην Κεντρική Πλατεία της Δ.Ε. Σαγέικων .

        24  Νοεμβρίου  2019

  • Στην Κεντρική Πλατεία της Δ.Ε. Ριόλου .

        25  Νοεμβρίου  2019

Τηλέφωνο για ραντεβού:6906667229 (09.00π.μ – 13.00μ.μ)

Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες γυναίκες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.

Νέα δημοσκόπηση με «εκπλήξεις» -Οι διαφορές των κομμάτων

Previous article

Δυτική Αχαΐα: Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα, για Ισολογισμό – Απολογισμό Αποτελέσματα Χρήσεως

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.