0

Τις εξαμηνιαίες τάσεις κατέγραψε δημοσκόπηση της MRB. Στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με 12,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (36,8% ΝΔ – 24,5% ΣΥΡΙΖΑ), ενώ στην παράσταση νίκης, προηγείται με 61,2% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,1%. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 11,8%. Ακολουθούν «άλλες αναφορές» με ποσοστό 5,2 % και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 2,8%.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 41% απαντά η ΝΔ, το 30,1% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 20,9% κανένα κόμμα.

Στο ερώτημα «πότε θα θέλατε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές», το 57,4% απαντά «να προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας» και στο ερώτημα «πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές» το 64,3% απαντά «θα προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας».

Στο ερώτημα «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;», ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 40,9% των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 29,1%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 26,3%.

Η εικόνα των πολιτικών αρχηγών:

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα της ΝΔ με 12,3% -

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Ως προς την επικείμενη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας σημαντικό ποσοστό των πολιτών (44,8%) δηλώνουν ότι θα επιθυμούσαν να παραμείνει ο Προκόπης Παυλόπουλος για δεύτερη θητεία ενώ το 41,1% επιθυμεί νέο πρόσωπο στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα της ΝΔ με 12,3% -

Ως προς τις θειτικές κρίσεις για τα δημόσια πρόσωπα ο κ. Παυλόπουλος συγκεντρώνει το 57,2% αυτών των ψήφων.

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα της ΝΔ με 12,3% -
Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα της ΝΔ με 12,3% -

 

περισσότερα στο news247.gr

Από τις «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» στη «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ» του Βαρδινογιάννη | Του Χρήστου Πριτσαπίδουλα

Previous article

Νοσοκομείο Ρίου: Έχασε τη μάχη 2,5 ετών κοριτσάκι – Οι γονείς θα δωρίσουν τα όργανά του για να σωθούν ζωές!

Next article

You may also like

Τροποποιητικές δηλώσεις για αναδρομικές αποδοχές, αγροτικές επιδοτήσεις και ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές

Με τροποποιητικές δηλώσεις θα πρέπει οι φορολογούμενοι να δηλώσουν τις αναδρομικές  αποδοχές μισθών και συντάξεων, τις αγροτικές επιδοτήσεις προηγούμενων ...
Ελλάδα

Comments

Comments are closed.

More in Ελλάδα