0

Τις εξαμηνιαίες τάσεις κατέγραψε δημοσκόπηση της MRB. Στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με 12,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (36,8% ΝΔ – 24,5% ΣΥΡΙΖΑ), ενώ στην παράσταση νίκης, προηγείται με 61,2% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,1%. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 11,8%. Ακολουθούν «άλλες αναφορές» με ποσοστό 5,2 % και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 2,8%.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 41% απαντά η ΝΔ, το 30,1% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 20,9% κανένα κόμμα.

Στο ερώτημα «πότε θα θέλατε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές», το 57,4% απαντά «να προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας» και στο ερώτημα «πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές» το 64,3% απαντά «θα προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας».

Στο ερώτημα «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;», ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 40,9% των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 29,1%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 26,3%.

Η εικόνα των πολιτικών αρχηγών:

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα της ΝΔ με 12,3% -

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Ως προς την επικείμενη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας σημαντικό ποσοστό των πολιτών (44,8%) δηλώνουν ότι θα επιθυμούσαν να παραμείνει ο Προκόπης Παυλόπουλος για δεύτερη θητεία ενώ το 41,1% επιθυμεί νέο πρόσωπο στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα της ΝΔ με 12,3% -

Ως προς τις θειτικές κρίσεις για τα δημόσια πρόσωπα ο κ. Παυλόπουλος συγκεντρώνει το 57,2% αυτών των ψήφων.

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα της ΝΔ με 12,3% -
Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα της ΝΔ με 12,3% -

 

περισσότερα στο news247.gr

Από τις «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» στη «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ» του Βαρδινογιάννη | Του Χρήστου Πριτσαπίδουλα

Previous article

Νοσοκομείο Ρίου: Έχασε τη μάχη 2,5 ετών κοριτσάκι – Οι γονείς θα δωρίσουν τα όργανά του για να σωθούν ζωές!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Ελλάδα