Ζημιές σε ηλεκτροφωτισμό και οδοποιία

 

Ικανοποίηση επικρατεί στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας για την πρόοδο που σημειώθηκε στη συνεργασία του με τη Περιφέρεια, στο μέτωπο της αντιμετώπισης κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα της περιόδου. Ο δήμος ανέμένε, επί χρόνια, τις απαιτούμενες παρεμβάσεις σε ποτάμια και χειμάρρους, προς αποφυγή ζημιών, έχοντας ο ίδιος κάνει προ πολλού πλήρη χαρτογράφηση των επίμαχων σημείων.
Το έργο καθαρισμού βλάστησης, άρσης φερτών υλικών, συντήρησης και αποκατάσταση αντιπλημμυρικών έργων, δημοπρατείται στις 14 Μαρτίου, πιθανά ξεκινήσει το φθινόπωρο και ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2021.
Στα προτεινόμενα τεχνικά έργα σε κοίτες υδατορρεμάτων, υλικών που έχουν αποτεθεί στον πυθμένα τους κ.ά, συμπεριλαμβάνει τα εξής σημεία της περιοχής: Παναγίτσα, Πείρο και Λαρίσο.
Παράλληλα, ο δήμος με δικά του χρήματα, ξεκίνησε μικρότερης κλίμακας τεχνικές εργασίες στην αγροτική οδοποιία (χαλικοστρώσεις και τεχνικά γεφυρήδια) και στον ηλεκτροφωτισμό, τομείς που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές νεροποντές και ανέμους.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας Θανάση Ραυτακόπουλο, τα έργα επικεντρώνονται στις περιοχές: Λάππα, Μετόχι, Βελιτσές, Μιχόϊ, Αλισσοί, Σανταμέρι, Πόρτες κ.ά.

ΑΧΑΓΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2019 | Στο Λιμνοχώρι ο Κρυμμένος Θησαυρός

Previous article

Μεταγραφική ενίσχυση για τον Πανμοβριακο με… φόντο την σωτηρία

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply