Παρουσία φορέων και κόσμου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ την Τρίτης, η ημερίδα “Ποιότητα Πόσιμου Νερού” στον πολυχώρο εκδηλώσεων TERRA ROSSA στην παραλία της Λακκόπετρας. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Παραλίας Λακκόπετρας “Ερυθρά Γαία” και τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας. 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, η παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις αρνητικές συνέπειες και να κατανοήσουν τους κινδύνους που διατρέχει η δημόσια υγεία από την κακή ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης. Ομιλητές ήταν ο καθηγητής, διευθυντής εργαστηρίου υγιεινής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών Μιχάλης Λεοτσινίδης, ο Επιστημονικός Συνεργάτης Δήμου Δυτικής Αχαΐας Παναγιώτης Γεωργακόπουλος και ο Υγειονολόγος ΤΕ MSc της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ Σπύρος Πανταζής. Ενώ τον συντονισμό της συζήτησης είχε η Ιατρός Δημόσιας Υγείας Σοφία Συμεωνίδου.

Στην ημερίδα, παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Αντιπεριφερειάρχης  κοινωνικής πολιτικής Αντώνης Χαροκόπος, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Χρήστος Νικολάου, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και η πρόεδρος της “Ερυθράς Γαίας” Σοφία Πανίτσα.

Επίσης, παρόντες ήταν η Περιφερειακή Σύμβουλος Γεωργία Ντάτσικα και οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Ραυτακόπουλος και Βασίλης Γκοτσόπουλος.