0

“Πραγματοποιήθηκε στην Κάτω Αχαΐα η 38η παράσταση του “ειρμού” και 3η για το φετινό καλοκαίρι.
Όλοι εσείς, οι πραγματικοί φίλοι τού πολιτισμού, του ποιοτικού ερασιτεχνικού θεάτρου, οι ντόπιοι , οι επισκέπτες της πόλης μας, οι παρεπιδημούντες, οι παραθεριστές που εδώ και χρόνια μας παρακολουθούν φανατικά, οι δεκάδες φίλοι μας που ήρθαν απ ‘ την Πάτρα και απ’ όλα τα σημεία της Δυτικής Αχαΐας, εσείς που πλημμυρίσατε απ’ άκρη σ’ άκρη, παρ’ όλη την ανυπόφορη ζέστη, την αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου δημοτικού σχολείου, απολαύσατε μια μαγευτική κατά γενική ομολογία παράσταση. Είδατε τα παιδιά μας να χορεύουν, να τραγουδούν και να επιδεικνύουν τις σπάνιες, για την ηλικία τους, υποκριτικές ικανότητες.
Τι δεν είδατε όμως!
Δεν είδατε τους μικρούς ηθοποιούς, δύο ώρες πριν ανάψουν τα φώτα της σκηνής, να καθαρίζουν μία μία τις 450 καρέκλες των θεατών και να τακτοποιούν την αίθουσα.
Δεν είδατε τα παιδιά μας πώς
προετοιμάζονται μόνα τους πριν ανέβουν στη σκηνή, πώς οι παλιότεροι βοηθούν και καθοδηγούν τους νεότερους, πώς επιμελούνται και τακτοποιούν τα κοστούμια, τα προσωπικά τους αντικείμενα, τα αξεσουάρ και τον χώρο του παρασκηνίου.
Δεν τα είδατε, όταν έσβησαν τα φώτα της σκηνής, να μην αφήνουν ούτε ένα τόσο δα σκουπιδάκι στον χώρο που τα φιλοξένησε.
Ίσως δεν είδατε τους γονείς τους μετά την παράσταση να μαζεύουν καρέκλες, να καθαρίζουν την αίθουσα και να μεταφέρουν μαζί μας όλα τα υλικά της παράστασης.
Δεν είδατε τα παιδιά μας, μήνες τώρα, να κουβαλούν στην πλάτη τα σκηνικά του έργου στον χώρο αποθήκευσης, πριν και μετά από κάθε πρόβα.
Δεν τα είδατε ποτέ με σκούπες στα χέρια και σακούλες απορριμμάτων να διατηρούν και να παραδίδουν καθαρό τον χώρο στον οποίο προετοιμάζονταν.
Αυτά που δε βλέπετε είναι αυτά που διδάσκει ο “ειρμός” πίσω από τα φώτα: τις αξίες της ομαδικότητας, της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας, του εθελοντισμού αλλά και της περιβαλλοντικής συνείδησης.
Το ταξίδι του “ειρμού” συνεχίζεται…” ενημερώνει η Θεατρική Σκηνή Ειρμός.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, πλήθος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, περιλαμβάνεται η ΠΑΤΡΟΥΛΑ ΚΟΚΚΙΝΗ, άτομα κάθονται και πλήθος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνεται η ΠΑΤΡΟΥΛΑ ΚΟΚΚΙΝΗ, πλήθος και εσωτερικός χώρος

 

Ο “ΓΥΦΤΟΣ” του Πουρναρίου απόψε στην Καρυά

Previous article

Κάλεσμα των Απανταχού Γκερμπεσιωτών για το φετινό Αντάμωμα – Τριήμερο εκδηλώσεων

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply