Παίζει μπάλα, και καλή μπάλα, η δημοτική αρχή Δυτικής Αχαΐας! Το πράγμα μιλάει από μόνο του: ένα γήπεδο έχει ήδη παραδοθεί, στο Λιμνοχώρι, ένα παραδίδεται σε μια βδομάδα περίπου, στην Κάτω Αχαΐα, και ένα ανακατασκευάζεται, καλλωπίζεται και αναμορφώνεται, στα Νιφορέικα.
Ο πρόεδρος του ΟΤΑΔ Ξενοφών Μπαχράς και το επιτελείο του, πάντα υπό την επίβλεψη και τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Χρήστου Νικολάου, συνεχίζουν να ρίχνουν μεγάλο βάθος στις αθλητικές και γηπεδικές υποδομές της περιοχής. Το τελευταίο διάστημα η δημοτική αρχή έπαιξε τη μπάλα της σε τρία διαφορετικά γήπεδα!
Δημοτικό Στάδιο Κάτω Αχαΐας: Ετοιμάζεται ένας χλοοτάπητας «μούρλια»! Του κουτιού. Το γήπεδο έκλεισε 28 Νοεμβρίου για να γίνει επισπορά χλοοτάπητα και συντήρηση εγκαταστάσεων. Επελέγη μια πρωτοποριακή μέθοδος, τελευταία λέξη της μόδας, με σκέπασμα πάνω από τον χλοοτάπητα, για να κρατιέται σε ανάλογη θερμοκρασία. Το γήπεδο θα είναι έτοιμο, πιθανότατα, στις 15 Ιανουαρίου. Περιμένουν πώς και πώς και η γηπεδούχος Αχαϊκή και ο φιλοξενούμενος τη φετινή σεζόν Πανμοβριακός.
Το έργο γίνεται με ίδιους δημοτικούς πόρους από τη δημοτική αρχή Δυτικής Αχαϊας.

 

Δημοτικό γήπεδο Λιμνοχωρίου: Ολική ανακατασκευή του γηπέδου. Το οποίο περιλαμβάνει αντικατάσταση του αρδευτικού συστήματος, νέα σπορά του χλοοτάπητα, αναμόρφωση αποδυτηρίων και διαμόρφωση εξωτερικού χώρου. Πριν από περίπου ένα μήνα, το γήπεδο παραδόθηκε προς χρήση, κυρίως στο Λιμνοχώρι και τον Απόλλωνα Βίδοβας. Και αυτό το έργο έγινε με ίδιους δημοτικούς πόρους.

 

Δημοτικό Γήπεδο Νιφορεϊκων: Το πιο κομβικό αθλητικό-ποδοσφαιρικό έργο. Και είναι κομβικό λόγω θέσης, αφού βρίσκεται σε τοποθεσία προσβάσιμη, εύκολα και γρήγορα, από τους πρώην δήμους Λαρισού, Μόβρης και Δύμης.
Στις 31 Δεκεμβρίου υπογράφτηκε παρουσία του δημάρχου Δυτικής Αχαϊας Χρήστου Νικολάου και του αντιδήμαρχου Ακη Μπαχρά, η σύμβαση παραχώρησης στον εργολάβο Παναγιώτη Μαντζανά, ανάδοχο του έργου. Ο προϋπολογισμός είναι 245.000 ευρώ και βγήκε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της ΓΓΑ. Το κύριο μέρος του έργου είναι η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα 5ης γενιάς. Το γήπεδο θα είναι έτοιμο σε περίπου 3 μήνες. Και το περιμένουν πώς και πώς τα σωματεία της περιοχής, αφού, λόγω συνθετικού χλοοτάπητα, θα έχουν πρόσβαση αρκετά. Θα υπάρχουν και προβολείς, που σημαίνει ωράριο λειτουργίας από 3 μμ μέχρι τουλάχιστον 11 το βράδυ!
Ο ανάδοχος του έργου Παναγιώτης ΜαντζΑνάς έχει μεγάλη εμπειρία σε τέτοια έργα. Δικό του δημιούργημα είναι και το γήπεδο Χαλανδρίτσας, κάτι που εγγυάται πως στα Νιφορέικα θα γίνει κάτι ανάλογο.

 

Και τρία έξτρα γηπεδικά πρότζεκτ
Η δημοτική αρχή Δυτικής Αχαϊας έχει στα σκαριά κι άλλο ποδοσφαιρικό έργο, σε τρία κομμάτια μάλιστα. Ας είναι καλά ο πρόεδρος του ΟΤΑΔ Ξενοφών Μπαχράς, που τα σπρώχνει όσο μπορεί τέτοια θέματα για χάρη της περιοχής.
Υπάρχουν, λοιπόν, τρία πρότζεκτ έτοιμα προς εκτέλεση:

 

-Βοηθητικό γήπεδο Κάτω Αχαϊας, με φυσικό χλοοτάπητα, δίπλα από το κυρίως γήπεδο. Προϋπολογισμός 173.000 ευρώ.
-Βοηθητικό γήπεδο Αλισσού, 5Χ5, με φυσικό χλοοτάπητα. Προϋπολογισμός 50.000 ευρώ.
-Γήπεδο Ριόλου: Περίφραξη διπλή, οικοπέδου και χώρων. Και κατασκευή κερκίδων χωρητικότητας 250 θεατών. Προϋπολογισμός 80.000 ευρώ.

 

Καθοριστική η συμβολή για το τριπλό πρότζεκτ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας, έχοντας τη σχετική τεχνογνωσία, θα διενεργήσει τη δημοπρασία για να βγει ο ανάδοχος στα έργα.
Ο βοηθός δημάρχου δυτικής Αχαϊας κ. Μπαχράς τόνισε με τοποθέτησή του: «Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια, τον κ. Κατσιφάρα και τους συνεργάτες του, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στα αιτήματά μας και ενέκριναν τις προτάσεις μας».
Εφ. Πελοπόννησος