Ιδανικό το ντεμπούτο του Χρήστου Σαράντη στον πάγκο της Αχαγιάς 82 αφού η ομάδα του ξεκίνησε με νίκη στην πρεμιέρα επί του Κεραυνού Αιγίου και ο ίδιος πανηγύρισε την πρώτη του νίκη ως προπονητής στο πρωτάθλημα της Γ εθνικής. Και μιλώντας για το νικηφόρο αποτέλεσμα της πρώτης αγωνιστικής τόνισε «Είναι σημαντικό ότι ξεκίνησα με το δεξί στο πρώτο μου παιχνίδι ως προπονητής στην Γ εθνική. Θέλω να συνεχίσω από εκεί που άφησα την ομάδα τον Μάιο του 2016 όταν την είχα οδηγήσει από τα play off στην άνοδο».

Ερωτηθείς αν υπήρχε άγχος για το ντεμπούτο του στον πάγκο της Αχαγάς 82 τόνισε «Είχαμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία για να δούμε αν θα αποδώσουμε ως ομάδα στο παρκέ αυτά που είχαμε δουλέψει 1,5 μήνα στην προετοιμασία. Ξέραμε ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα από τον Κεραυνό αλλά αυτό έπρεπε να το αποδείξουμε στον αγνωστικό χώρο, για αυτό και τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα. Είχα άγχος για την πρεμιέρα αλλά ήταν άγχος εποικοδομητικό».

Ερωτηθείς αν η Αχαγιά 82 είναι φαβορί στο φετινό πρωτάθλημα απάντησε «Θεωρώ ότι είμαστε μέσα στην πεντάδα των ομάδων που θεωρούνται φαβορί. Φέτος είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα της τελευταίας δεκαετίας στην Γ εθνική. Θέλουμε να είμαστε στο γκρουπ της πρώτης πεντάδας και όσο καλύτερα  μπορούμε να πλασαριστούμε προς την κορυφή τόσο το καλύτερο για την ομάδα.  Η Αχαγιά 82 δεν θέλει να είναι μια ομάδα φωτοβολίδα με μεταγραφές για μια χρονιά. Υπάρχει πλάνο για την επόμενη τριετία και απαραίτητο συστατικό είναι να αγωνίζονται παίκτες από την περιοχή μας. Το έχουμε κάνει ήδη πράξη αφού στην πεντάδα παίζουν οι Τσάμης και Οικονομόπουλος αλλά και στην 12άδα υπάρχουν παιδιά από τα Αστέρια Αχαΐας, που είναι το μέλλον μας».

Και όσο για την παρουσία του κόσμου τόνισε «Όσο χαρήκαμε για την νίκη άλλο τόσο χαρήκαμε για την παρουσία του κόσμου  που γέμισε το γήπεδο .Ο κόσμος πιστεύει στην ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς Τώρα έχουμε μπροστά μας την Κυριακή το παιχνίδι με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας που είναι δύσκολο αφού είναι μια από τις ομάδες για την πρώτη πεντάδα».