- Advertisement -
9 C
West Greece
ΑρχικήΔυτική ΑχαϊαΧρ. Νικολάου: Βάζει "πλώρη" για περιφέρεια ;

Χρ. Νικολάου: Βάζει “πλώρη” για περιφέρεια ;

- Advertisement -spot_img

Οσοι πίστεψαν πως ο Χρήστος Νικολάου, με την απόφασή του να αποσυρθεί από επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών», παίρνει και σύνταξη στην πολιτική καριέρα του, πρέπει ν’ αναθεωρήσουν.Δεν αποσύρεται ο πρώην δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας. Ετοιμάζεται να μεταπηδήσει σε άλλη… Κατηγορία! Σε Περιφερειακή Κατηγορία, όπως φαίνεται!Ο Χρήστος Νικολάου μιλάει αποκλειστικά στην «Π» και βγάζει ειδήσεις, αυτοπεποίθηση, παράπονο.Και συνάμα βγάζει στη σέντρα Μυλωνά. Γκοτσούλια, Κουνάβη, Αλεξόπουλο!

Είναι οριστική και αμετάκλητη, κύριε Νικολάου, η απόφασή σας ν’ αποσυρθείτε από την ηγεσία της παράταξής σας; Ή μπορεί, αν συμβεί κάτι θεαματικό, να παραμείνετε μάχιμος;Η Δυτική Αχαΐα είναι το μέρος που γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω με την οικογένειά μου, αγάπησα και συνεχίζω να αγαπώ και να στηρίζω. Επειδή δεν μου αρέσει η λέξη αποσύρομαι, θα ήθελα να τονίσω πως δεν εγκαταλείπω την Δυτική Αχαΐα, αλλά τον Α΄ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κλείνει ένας κύκλος έντεκα χρόνων στον Α βαθμό. Ο,τι είχα να δώσω σ’ αυτό τον βαθμό, το έδωσα. Μάχιμος, όμως, ήμουν, είμαι και θα είμαι για την Δυτική Αχαΐα. Κατάφερα πολλά, αλλά έκανα και αρκετά λάθη από τα οποία έμαθα. Το μέλλον θα δείξει αν αυτά τα λάθη χρειαστεί να αποδείξω ότι τα μετέτρεψα σε σημαντικές εμπειρίες.

Να και η είδηση, με το καλημέρα… Να υποθέσω ότι ετοιμάζεστε για υποψήφιος για την κεντρική πολιτική σκηνή ή μήπως για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας;Κοιτάξτε, καθημερινά έρχομαι σε επαφή με εκατοντάδες κόσμο τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας όσο στην Πάτρα καθώς και στην Περιφέρεια, οπότε σύμφωνα με το τι θα προστάξει ο Λαός θα αποφασίσουμε…

Νομίζω κατάλαβα, αλλά δεν σας πιέζω άλλο, γιατί φαντάζομαι δεν θα θέλετε ακόμα να επεκταθείτε… Με το χέρι στην καρδιά, τι σας έκανε να πάρετε την απόφαση απόσυρσης; Ήταν απόρροια πικρίας; Πίεσης ενδεχομένως από πρόσωπα της παράταξης; Ή αγανάκτησης;Το 2014, ως υποψήφιος δήμαρχος, είχα πει στην τελευταία προεκλογική μου ομιλία ότι δυο θητείες είναι αρκετές, ώστε ο κάθε δήμαρχος να μπορεί δώσει το στίγμα του βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Αυτά τα λόγια είχα πει και κρατώ τον λόγο μου. Δεν έχω μάθει να λειτουργώ καιροσκοπικά και συγκυριακά.

Ποιος ή ποιοι προσπάθησαν να σας μεταπείσουν;Τόσοι στενοί μου συνεργάτες όσο εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και Πρόεδροι, καθώς και στελέχη της παράταξης που ήταν υποψήφιοι αλλά και απλά μέλη, μου είπαν ότι θα πρέπει να το ξανασκεφτώ. Ειλικρινά, το τηλέφωνό μου πήρε φωτιά από τους εκατοντάδες συνδημότες που προσπαθούσαν να με μεταπείσουν. Τους ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για τη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια αλλά και για τη συγκίνηση που με έκαναν να νιώσω…


Αληθεύει ότι ο νέος επικεφαλής της παράταξης θα προκύψει μετά τη διενέργεια γκάλοπ;Σε μια εξαιρετική συνεδρίαση της δημοτικής μας ομάδας συναποφασίσαμε και δρομολογήσαμε τις περαιτέρω εξελίξεις που αφορούν την εκλογή του νέου επικεφαλής της δημοτικής ομάδας. Το γκάλοπ προτείνεται ως η λύση με τα λιγότερα μειονεκτήματα.

Αποκλείετε το ενδεχόμενο να επιλεγεί ως αρχηγός ένας «εξωκοινοβουλευτικός» ή πρέπει υποχρεωτικά να είναι ένας από τους νυν δημοτικούς συμβούλους;Στο γκάλοπ μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε, αρκεί να συμφωνήσει με τους όρους που θα θέσει η επιτροπή. Υπηρετούμε το Εμείς και όχι το Εγώ. Μοναδικός μας στόχος είναι να περιφρουρήσουμε την ενότητα της παράταξης. Μιας παράταξης που έχει την αποδοχή πλέον του 45% του λαού της Δυτικής Αχαΐας και έχει εκλέξει 11 δημοτικούς συμβούλους στο 27μελές δημοτικό συμβούλιο».

Υπάρχει, κύριε Νικολάου, δημοτικός σύμβουλος της παράταξής σας που λειτούργησε ως δελφίνος απέναντί σας;Πάντα η ήττα φέρνει γκρίνια, αμηχανία, και λογικό ήταν να οδηγηθούμε σε μικρά λαθάκια, όταν δεν υπάρχει και η ανάλογη εμπειρία. Δημόσιες τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων με δεδομένα και επιχειρήματα βοήθησαν στη λήψη αποφάσεων και στην επίλυση προβλημάτων. Ενδεχομένως, η αγωνία και ο προβληματισμός για την επόμενη μέρα να παρέσυρε και κάποιους. Στην παράταξη μας υπάρχουν άνθρωποι φιλόδοξοι και ανήσυχοι για την προκοπή του τόπου και όχι δελφίνοι.

Πείτε μου, έστω και χωρίς όνομα. Εχετε αποκρυσταλλωμένη άποψη για το ποιος είναι ο πιο κατάλληλος για διάδοχός σας;Το μόνο δαχτυλίδι που διαθέτω είναι η βέρα που φορώ. Τακτικές που ζήσαμε στο παρελθόν από προηγούμενους δημάρχους – και ιδιαίτερα στην παράταξη στην οποία συμμετείχα το 2014 – που έχριζαν σωρηδόν διαδόχους, ώστε στην πορεία να λειτουργούν υπό την καθοδήγηση τους, τους κοινώς «πατερούληδες», ψάξτε αλλού να τους βρείτε. Η «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών» ανοίγει τις πόρτες σε νέες και νέους, ορεξάτους, καλλιεργημένους, έμπειρους και προοδευτικούς ανθρώπους. Με δημοκρατικές διαδικασίες, δίχως αποκλεισμούς. Η τοπική κοινωνία- ο πιο κατάλληλος κριτής- είναι αυτή που θα εκλέξει τον πρώτο μεταξύ ίσων».


Θα μπορούσατε εσείς να κερδίσετε τον κ. Μυλωνά στις επόμενες εκλογές;Μετά την επίσημη ρήξη με τον έναν από τους τρεις «κηδεμόνες – επιτρόπους» που συνέπραξαν για να καταλάβουν αποκλειστικά και μόνο την εξουσία, ο κ. Μυλωνάς βρίσκεται σε αδιέξοδο. Η παρουσία του σε όλα τα σοβαρά ζητήματα που προέκυψαν στον τόπο μας, δεν στάθηκε αντάξια της εμπιστοσύνης που του έδειξε μια μερίδα του κόσμου και βέβαια αντάξια του βαρυσήμαντου ρόλου του ως δήμαρχος. Με θλίψη διαπίστωσα, πως η απόμακρη, η ψυχρή και αναποτελεσματική τακτική του δυστυχώς έγινε κανόνας για όλους στο Δημαρχείο. Η δημοτική του ομάδα λειτουργεί σπασμωδικά και επικρατεί ένα νέφος από προσωπικές γνώμες. Πρόεδροι αγανακτισμένοι παραιτούνται και κάνουν λόγο για εξαπάτηση και υφαρπαγή της ψήφου του λαού της Δυτικής Αχαΐας. Στελέχη της παράταξης του μιλούν για ατολμία και αναποφασιστικότητα. Η ιστορία θα καταγράψει τον κ. Μυλωνά ως δήμαρχο του δωματίου. Ως εκ τούτου,θα πρέπει να περιμένουμε εάν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα…


Δηλαδή, θεωρείτε πιθανό να μην κατέβει στις επόμενες εκλογές ο κ. Μυλωνάς;Αυτό θα πρέπει να σας το απαντήσει ο ίδιος. Αυτό που έχω να πω εγώ και το διαπιστώνει καθημερινά η κοινωνία της Δυτικής Αχαΐας είναι ότι ετερόκλητες συμμαχίες που είχαν ως στόχο μόνο και μόνο την εξουσία, διαρκούν ελάχιστα. Είναι σαν το ψέμα που έχει κοντά ποδάρια…

Ποιος μπορεί να τον κερδίσει, εάν κατέβει τελικά;

Η «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών», ενωμένη, ανανεωμένη με φρεσκάδα και ενθουσιασμό, θα κερδίσει της επόμενες εκλογές και θα στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ανθρώπους που περίμεναν να συνταξιοδοτηθούν για να ασχοληθούν με τα κοινά. Ανθρώπους που ήταν ανεπάγγελτοι και στόχευαν σ έναν αυτοδιοικητικό μισθό για να ζήσουν. Ανθρώπους που χρησιμοποίησαν την αυτοδιοίκηση ως σκαλοπάτι στην ζωή τους και σαν τους γυρολόγους μεταπηδούσαν σε άλλους χώρους. Ανθρώπους που μέσω της αυτοδιοίκησης είχαν ως μοναδικό σκοπό την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών τους.


Γιατί το λέτε αυτό το τελευταίο; Διόρισε κανείς τα παιδιά του; Ή αφήνετε σκιά οικονομικού τύπου;Η Δυτική Αχαΐα είναι μια πανέμορφη περιοχή αλλά δυστυχώς είμαστε μια μικρή κοινωνία και όλοι γνωριζόμαστε…Κοιτάζοντας δεξιά κι αριστερά, μπροστά και πίσω, βλέπεις τα πάντα..!


Ενα σχόλιο για την πιθανότητα επιστροφής του κ. Γκοτσούλια στη μάχη της διεκδίκησης του δήμου;Η «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών» απάντησε στον κ. Γκοτσούλια το 2014. Και με την ψήφο του λαού και με τη βούλα της δικαιοσύνης. Δύο στα δύο. Και αν ξαναχρειαστεί, θα εισπράξει άλλη μια φορά την ίδια απάντηση.
Θεωρείτε πιθανό αυτό που ακούγεται, καθαρά σαν φήμη, για ενδεχόμενη κάθοδο του κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου στο δήμο Δυτικής Αχαϊας;Ουδείς προφήτης μετά Χριστόν. Οι εξελίξεις που θα έχουμε στη διαχείριση των απορριμμάτων θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις του κ. Αλεξόπουλου. Ο οποίος θα πρέπει να εξηγήσει ποιο όραμα θα ακολουθήσει: αυτό που του κληροδοτήσαμε και αναγκάστηκε να υιοθετήσει, με την κατασκευή εργοστάσιου επεξεργασίας απορριμμάτων δυναμικότητας 53.000 τόνων αντί των 150.000 τόνων που ο ίδιος μας είχε κληροδοτήσει, όταν ήταν δήμαρχος Ωλενίας, ή θα ασκήσει πολιτική που θα αφορά όλο το νομό; Γιατί οι 53.000 τόνοι αφορούν μερική ποσότητα των απορριμμάτων και όχι την συνολική ποσότητα που παράγει ο νομός…

Ποιο είναι το μεγαλύτερο παράπονο που κουβαλάτε, από πολιτικής πλευράς; Από κάποιο πρόσωπο, από κάποια κατάσταση…Θέλω να υπενθυμίσω σε ορισμένους που εκλέχτηκαν με τον συνδυασμό «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών» και που αναδείχτηκαν μέσα από αυτήν την παράταξη, αλλά στη συνέχεια μεταπήδησαν για προσωπικό όφελος σε διαφορετική παράταξη, ότι: Οπου και να πας, να γνωρίζεις ότι πάντα τον εαυτό σου μεταφέρεις.


Αυτό το καρφί σε ποιον απευθύνεται;Στους αχάριστους που νομίζουν ότι είναι έξυπνοι, αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά…


Χαίρεστε, λυπάστε ή ανάμικτα συναισθήματα που θα αφοσιωθείτε πλέον στη δουλειά σας;Είναι γεγονός ότι θα νιώσω πιο άνετα και πιο ήρεμα και, όπως λέει και η κοινωνία, θα κατεβάσω ταχύτητα. Σαφώς και θα δώσω περισσότερο βάρος στη δουλειά μου, όμως ανέκαθεν με ενδιέφεραν τα κοινά και θα παραμένω πάντα ενεργός και ανήσυχος. Αλλωστε μπορείς να υπηρετήσεις την αυτοδιοίκηση και από άλλο μετερίζι».

Οπως για παράδειγμα;Η Αυτοδιοίκηση είναι μεράκι. Είσαι κοντά στον συμπολίτη σου, προσφέρεις και διακονείς… Εως σήμερα εκτός από τον Α’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπάρχει και ο Β’…».


ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΕΡΓΑΝΕΛΑΚΗ

Newsroom

spot_img

Σας ενδιαφέρουν

);