Απατεώνας αποδείχτηκε ένας 51χρονος από την Κάτω Αχαΐα, που παρίστανε τον εκπρόσωπο του Ταμείου Κληρικών Ελλάδας. Mε το πρόσχημα της επιστροφής αποζημίωσης σε ιερείς, κατάφερε να αποσπάσει από μια ηλικιωμένη, συγγενή κληρικού στον Αλμυρό ποσό 3.800 ευρώ, ενώ από τον γιο κληρικού στην ίδια περιοχή, ζητούσε 4.870€.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε ερήμην από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή, λόγω λευκού ποινικού μητρώου, ενώ ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε φυλάκιση πέντε ετών χωρίς μετατροπή και αναστολή, για να οδηγηθεί στη φυλακή.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε τον Ιανουάριο του 2014, όταν ο κατηγορούμενος είχε τηλεφωνήσει σε μια 70χρονη χήρα, ο κουνιάδος της οποίας είναι ιερέας. Της είπε ότι τηλεφωνεί από το Ταμείο Κληρικών Ελλάδας και πως υπήρχε αποζημίωση 26.000€ για τον συγγενή της, αλλά για να τα πάει έπρεπε να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό που της έδωσε, το ποσό των 3.800 ευρώ.

Η γυναίκα κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι πιάστηκε στον «ύπνο» και κατέθεσε τα χρήματα, ενώ το περιστατικό είχε συμβεί σε μια εποχή, που κύκλωμα έκανε την ίδια απάτη σε Πανελλαδική κλίμακα, αποκομίζοντας μεγάλα ποσά από ανυποψίαστους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος προσπάθησε να εξαπατήσει και τον γιο ενός ιερέα στην περιοχή του Αλμυρού, ζητώντας να του καταθέσει ποσό 4.870 € σε τραπεζικό λογαριασμό, ώστε ο κληρικός να λάβει από το Ταμείο αποζημίωση ύψους 18.650 €, ωστόσο ο άνδρας δεν «τσίμπησε» και γλίτωσε τα χρήματά του.

Τελικά το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απάτη κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα και ον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης, επειδή είχε λευκό ποινικό μητρώο.

Πηγή: magnesianews.gr

ΦΩΤΟ + VIDEO: Πήγαμε στην 3η Γιορτή Πορτοκαλιού του “Πείρου”

Previous article

Στο 92΄ σώθηκε ο Πανμοβριακός με Παναιγιάλειο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

More in Featured