Την εκτίμηση πως ο κύκλος του κορωνοϊού θα κλείσει σε ένα διάστημα 6 με 8 εβδομάδων, έκανε ο Χαράλαμπος Γώγος. Ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, μιλώντας στην εκπομπή «Δέκα» της ΕΡΤ, τόνισε πως για να γίνει αυτό, θα πρέπει να περιοριστεί η διασπορά στην κοινότητα και οι πολίτες να πειθαρχήσουν στα μέτρα.

«Το πιο δύσκολο που μπορεί να συμβεί στη φάση που είμαστε, είναι να εμφανιστούν ομάδες από συγκεκριμένες πηγές και να διασπείρουν τη νόσο. Αν μπορέσουμε να περιορίσουμε τη διασπορά στην Κοινότητα και πειθαρχήσουμε στα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί, τότε ο κύκλος της νόσου είναι πιθανό να ολοκληρωθεί σε 6 – 8 εβδομάδες», είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ο κ. Γώγος, έθεσε και δύο ερωτηματικά. Το ένα αφορά το αν μπορεί να υποτροπιάσει και πόσο εύκολα ο κορωνοϊός και το άλλο, ότι ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανοσία.

«Το ερώτημα που τίθεται μετά, κι αυτό αφορά και την Κίνα, είναι το πόσο εύκολα αυτό μπορεί να υποτροπιάσει και να συνεχίσει να διασπείρεται στην Κοινότητα δημιουργώντας ένα χρόνιο πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Ακόμα ένα σοβαρό ερωτηματικό αφορά στο γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμα γνώση για την ανοσία που αφήνει η νόσος στην Κοινότητα όταν παρέλθει. Αυτό που λέμε ανοσία της αγέλης. Αν υπάρξει ανοσία μετά την πτώση της καμπύλης, θα εμποδιστεί η επανεμφάνιση συμπτωμάτων. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε θα έχουμε σοβαρότατο θέμα μέχρι να εμφανιστεί το εμβόλιο».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/haralampos-gogos-ta-dyo-erotimata-gia-ton-koronoio

Ετσι φτάσαμε στην τραγωδία του κοροναϊού – Γιατί οι χώρες αψήφησαν τις προειδοποιήσεις

Previous article

Μόσιαλος για hantavirus: Ας σταματήσουν κάποιοι να σπέρνουν τον πανικό χωρίς λόγο

Next article

You may also like

Επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος από τους πέντε δημάρχους της Αχαΐας – Ζητούν ανάκληση του μέτρου περιβαλλοντικής εισφοράς των ΦΟΔΣΑ

Οι πέντε Δήμαρχοι της Αχαΐας: Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, Καλαβρύτων Θανάσης ...
Δυτική Ελλάδα

Comments

Comments are closed.