16 C
West Greece

Νάσος Ζαρκαλής, WIND Ελλάς: «Εργαζόμαστε εντατικά για την ανάπτυξη του δικτύου 5G»

«Ανθεκτικός σε σύγκριση με άλλους τομείς της οικονομίας, παραμένει ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών. Η επανεμφάνιση της πανδημίας έχει περιορισμένη επίδραση στις λειτουργικές μας επιδόσεις. Καταφέραμε να αντισταθμίσουμε σε μεγάλο βαθμό την χαμηλή εισροή τουριστών στη χώρα μας αλλά και τη μείωση των τελών τερματισμού φωνητικών κλήσεων δικτύου κινητής» Τα παραπάνω δήλωσε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του γ΄ τριμήνου.   

Όπως ανακοινώθηκε, τα συνολικά έσοδα της WIND από υπηρεσίες στο 9μηνο σημειώνουν ελαφρά μείωση 1,4% ετησίως, στα €381,4 εκατ. και το προσαρμοσμένο EBITDAal μικρή αύξηση κατά 0,7% ετησίως, στα €108,3 εκατ. Την ίδια στιγμή οι επενδύσεις ανήλθαν σε  €57 εκατ., αυξημένες κατά 4,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με το μεγαλύτερο μέρος να έχει κατευθυνθεί στην κατασκευή δικτύων νέας γενιάς.

«Η απάντησή μας στο δεύτερο αυτό κύμα της πανδημίας παραμένει η ετοιμότητα και η ισχυρή οικονομική θέση της εταιρείας, ενώ παράλληλα κύρια προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των ανθρώπων μας καθώς και η άριστη εξυπηρέτηση των συνδρομητών μας. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τον στρατηγικό μας σχεδιασμό και εργαζόμαστε εντατικά για την ανάπτυξη του δικτύου 5G, που σύντομα θα αποτελεί πραγματικότητα και για τη χώρα μας.», σχολίασε ο κ. Ζαρκαλής.

ddd

Τα οικονομικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου

Αναφορικά τώρα με τις οικονομικές και λειτουργικές επιδόσεις του γ’ τριμήνου 2020, αυτές χαρακτηρίζονται από ανθεκτικότητα στην απόδοση του EBITDAal και μικρή πτώση των εσόδων, τόσο εξαιτίας της μείωσης των τελών τερματισμού φωνητικών κλήσεων στο δίκτυο κινητής, όσο και της χαμηλής εισροής τουριστών στη χώρα (roaming):

  • Τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες στο γ’ τρίμηνο μειώθηκαν σε ετήσια βάση κατά 4,2% στα €132 εκατ.
  • Το προσαρμοσμένο EBITDAal παρουσίασε μείωση κατά 1% ετησίως, στα €42,8 εκατ.
  • +45% ετησίως η κίνηση δεδομένων στο δίκτυο κινητής, με το 88% να γίνεται μέσω δικτύου 4G
  • +67% ετησίως η βάση πελατών NGA
  • 631.000 πελάτες σταθερής συνολικά, +2,6% ετησίως
  • Τα νοικοκυριά με υπηρεσίες σύγκλισης αυξήθηκαν κατά 11,5% σε ετήσια βάση στα 248.000
  • Οι εταιρικοί πελάτες αυξήθηκαν κατά 4,5% σε ετήσια βάση στους 80.100
  • 98% η κάλυψη 4G
  • Οι ενεργές γραμμές NGA αυξήθηκαν σε τριμηνιαία βάση κατά 9.500
  • Κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου, η WIND Ελλάς πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους €16,6 εκατ.

Δυτική Αχαϊα: Του «πούλησαν» bitcoin και του πήραν 11.000 ευρώ από το τηλέφωνο

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη μέσω του διαδικτύου σε βάρος αγνώστων δραστών.
Πιο συγκεκριμένα άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον χρηματιστή, επικοινώνησε τηλεφωνικά με πολίτη σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας και με το πρόσχημα της επένδυσης χρημάτων σε κρυπτονομίσματα και μεγάλες εταιρείες νέων τεχνολογιών, κατάφερε να του αποσπάσει συνολικά περισσότερα από 11.000 ευρώ, που μεταφέρθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Κορωνοϊός: 31 κρούσματα στη Δυτική Ελλάδα, 18 στην Αχαΐα

Κάτω από 300 κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν τόσο στην Αττική, όσο και στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ σήμερα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1044 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 105271 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 53.0% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 85, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 2406 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 80 έτη. Οριακή μείωση καταγράφουν οι διασωληνωμένοι, καθώς από τους 608 στις 26 Νοεμβρίου, είναι πλέον 600 (73.2% άνδρες).

Δείτε σε ποιες περιοχές της χώρας εντοπίστηκαν τα 1044 νέα κρούσματα κορονοϊού:

– 9 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 255 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής

– 213 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

– 18 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαϊας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

– 16 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

– 26 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

– 20 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

– 16 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

– 49 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

– 20 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

– 34 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

– 36 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

– 39 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

– 15 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

– 33 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου

– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

17 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Άγριο ξύλο μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Αγ. Στεφάνου

Άγριο ξύλο μεταξύ κρατουμένων το μεσημέρι της 28ης Νοεμβρίου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, κρατούμενοι “έσπασαν” στο ξύλο έναν 54χρονο συγκρατούμενό τους. Κατά τις ίδιες πληοροφορίες, οι κρατούμενοι χτυπούσαν με βία τον 54χρονο στο πρόσωπο αλλά και σε όλο του το σώμα με λάστιχο ποτίσματος με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν σοβαρά.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ανακάλυψαν την επομένη το πρωί τί είχε συμβεί και αμέσως μετέφεραν τον τραυματία στο νοσοκομείο.

Την υπόθεση ανέλαβε να διερευνήσει το τμήμα Ασφαλείας δυτικής Αχαΐας, ωστόσο ο 54χρονος δεν φέρεται να θέλει υποβάλει μήνυνη, ούτε να κατονομάσει, αυτούς που του επιτέθηκαν.

Ο Άραξος από τις πρώτες επιλογές των ΗΠΑ για αποθήκευση πυρηνικών στην Ευρώπη

Τα πυρηνικά των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ μπορεί να έφυγαν από την Ευρώπη (Γερμανία – Ιταλία – Ελλάδα ) την αυγή του 21ου αιώνα, ωστόσο οι εγκαταστάσεις όχι μόνο παρέμειναν αλλά εκσυγχρονίζονται και συντηρούνται κατά τακτά χρονικά διαστήματα και είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να δεχτούν και πάλι πυρηνικές κεφαλές σε περίπτωση που αναβιώσει η εποχή του ψυχρού πολέμου, κάτι που δεν θεωρείται καθόλου απίθανο.

Ανάμεσα στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας πυρηνικών κεφαλών που εκσυγχρόνισαν οι ΗΠΑ είναι και αυτές στον Άραξο. Κατά την περίοδο 2016-2019 έγιναν εκτεταμένες εργασίες. Με

βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές φύλαξης πυρηνικών έγινε η Α ´ Φάση συντήρησης και εκσυγχρονισμού των αμερικανικών αποθηκών και των καταφυγίων αεροσκαφών στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο. Επί της ουσίας παρέμεινε μόνο το τσιμεντένιο κέλυφος των εγκαταστάσεων και όλα τα υπόλοιπα άλλαξαν με σύγχρονα υλικά και εισαγόμενη Hitch τεχνολογία. Η δαπάνη συντήρησης, ύψους αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων, επιβάρυνε τον Νατοϊκό προϋπολογισμό. Οι εν λόγω εργασίες συντήρησης στις πυρηνικές αποθήκες είχαν χαρακτηριστεί «άκρως απόρρητες» και παρακολούθησε κλιμάκιο αμερικανών αξιωματούχων.

Από το φθινόπωρο του 2019 οι πυρηνικές αποθήκες του Αράξου είναι και πάλι πανέτοιμες να υποδεχτούν -με περαιτέρω ασφάλεια- πυρηνικές κεφαλές.

Εξέλιξη που λαμβάνει ιδιαίτερη αξία λόγω της όξυνσης των σχέσεων της Τουρκίας με τις ΗΠΑ αλλά και της αξίωσης πολλών γερουσιαστών (Ρεμπουμπλικανων και Δημοκρατικών) να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από την βάση του Ιτσιρλίκ όπου μεταξύ άλλων βρίσκονται και πυρηνικές κεφαλές ! Επομένως εάν αποσυρθούν από την Τουρκία τα πυρηνικά όπλα αναπόφευκτα θα επιστρέψουν στην Ευρώπη και ίσως ένα μέρος αυτών στον Άραξο!

Το θέμα της επιστροφής των πυρηνικών στην Ευρώπη είχε ανοίξει δειλά – δειλά στις ΗΠΑ το 2016, αλλά λόγω του ότι ήταν προεκλογική περίοδος δεν είχε αποτυπωθεί με σαφήνεια η πρόθεση των Δημοκρατικών. Επίσης ούτε κατά την πρόσφατη προεκλογική εκστρατεία οι δυο μονομάχοι συμπεριέλαβαν στην ατζέντα τους το μέλλον του πυρηνικού οπλοστασίου.

Είναι γεγονός ότι η Ουάσινγκτον και η Μόσχα έχουν υπονομεύσει πολλές από τις συνθήκες αφοπλισμού οι οποίες υπεγράφησαν μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και αφορούσαν τόσο συμβατικά όσο και πυρηνικά όπλα.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Μιχάηλ Γκορπατσόφ την Πρωτοχρονιά του20016 στο Σπίγκελ: « Η Μόσχα δεν εμπιστεύεται πλέον τη Δύση και η Δύση δεν εμπιστεύεται πλέον τη Μόσχα. Αυτό είναι τρομακτικό», προειδοποιώντας ότι στην περίπτωση που μία από τις δύο πλευρές χάσει την υπομονή της μέσα σ’ αυτήν την οξυμένη ατμόσφαιρα, «τότε δεν θα επιβιώσουμε κατά τα προσεχή έτη».

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πρόθεση των μεγάλων δυνάμεων για να επανεξοπλισμό των οπλοστασίων τους αφορά όχι μόνο τα συμβατικά αλλά και τα πυρηνικά τους όπλα, τότε η ανησυχία του τελευταίου ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης κάθε άλλο παρά υπερβολική μπορεί να θεωρηθεί.

Η Ουάσινγκτον, από την πλευρά της, μελετά εδώ και καιρό την εγκατάσταση πυραύλων που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές στην Ευρώπη, όπως έκανε και το 1979, προκαλώντας τη μεγαλύτερη κρίση στο εσωτερικό της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας από την ίδρυσή της.

Η επιλογή του νεοεκλεγέντος Προέδρου Τζο Μπάιντεν να ορίσει τον Άντονι Μπλικεν προμηνύει ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρώπη θα περνάνε και πάλι μέσα από το ΝΑΤΟ -με υποχρεώσεις και αξιώσεις- αντιμετωπίζοντας από κοινού τους σύγχρονους «εχθρούς» που για την Ουάσιγκτον δεν είναι άλλοι από την Ρωσία και την Κίνα..

Ήταν χαρακτηριστική η αντίδραση του Αντονι Μπλικεν όταν ο Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει τους Αμερικανούς στρατιώτες από την Γερμανία . Εξοργισμένος είχε αναφωνήσει : « Ανόητο , ανόητο, ανόητο. Στρατηγικά χαμένος ! Αποδυναμώνει το ΝΑΤΟ και βοηθάει τον Πούτιν. Βλάπτει τη Γερμανία και το σημαντικότερο σύμμαχο μας στην Ευρώπη».

            Η ιστορία των πυρηνικών στο  Άραξο 

Στην Ελλάδα οι αποθήκες πυρηνικών κεφαλών βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Αράξου (116 Πτέρυγα Μάχης), όπου μέχρι το 2001 ήταν αποθηκευμένες 11 βόμβες μεγάλης πυρηνικής ισχύος.

Η απόσυρση των πυρηνικών απ’ τον Άραξο είχε γίνει υπό πλήρη μυστικότητα και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τους ίδιους τους Αμερικανούς χωρίς την συμμετοχή του προσωπικού του αεροδρομίου. Τότε η κίνηση αυτή είχε ερμηνευτεί ως τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου.

  Η Ελλάδα μέχρι το 1974, διατηρούσε μια  «πυρηνική μοίρα» αεροσκαφών F-104 που είχαν διαμορφωθεί για να φέρουν πυρηνικές κεφαλές και το προσωπικό ήταν κατάλληλα εκπαιδευμένο. Μετά την πτώση της δικτατορίας η Ελλάδα διέκοψε την δραστηριότητα της εν λόγω πυρηνικής μοίρας χωρίς ωστόσο να μπορεί να την διαλύσει. Η συγκεκριμένη μοίρα επί 28 χρόνια παρέμενε ανενεργή. Αν και ελάμβανε μέρος στις εθνικές αποστολές , ωστόσο δεν έπαιρνε μέρος σε ασκήσεις ή αξιολογήσεις των ΗΠΑ.

Το προσωπικό της  πυρηνικής αποθήκης στον Άραξο ήταν αποκλειστικά αμερικανοί και διέμεναν εντός του αεροδρομίου σε ειδικά διαμορφωμένους κοιτώνες.

Τα πυρηνικά ήταν σε ειδικά φυλασσόμενες αποθήκες στον χώρο «διασποράς» του αεροδρομίου και οι μόνες ασκήσεις που γίνονταν, τουλάχιστον και μέχρι τα μέσα της 10ετίας του ’80, ήταν εικονικές μεταφορές απ’ την αποθήκη στην πίστα απογείωσης.

Κατά καιρούς όταν η Ελλάδα αγόραζε αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη (F16)  οι ΗΠΑ πίεζαν ώστε ορισμένα απ’ αυτά να είναι ειδικά διαμορφωμένα για να μπορούν να φέρουν και πυρηνικά όπλα !  Ωστόσο οι ελληνικές κυβερνήσεις – κυρίως του ΠΑΣΟΚ που επί των ημερών του έγιναν οι περισσότερες και μεγαλύτερες αγορές αμερικανικών F-16- υποστήριζαν ότι απαντούσαν αρνητικά στο συγκεκριμένο ΝΑΤΟικό αίτημα.

Βεβαίως καμία κυβέρνηση της μεταπολιτευτικής Ελλάδας δεν είχε επιβεβαιώσει την ύπαρξη πυρηνικών. Ακολουθούσαν το αμερικανικό πρωτόκολλο περί των πυρηνικών που χαρακτηρίζεται «ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ» και ουδεμία πληροφορία παρέχεται -τουλάχιστον επισήμως- για οτιδήποτε έχει σχέση με τα πυρηνικά.

(από εφημερίδα Νεολόγος των Πατρών)

dete.gr

Αστυνομικός σταθμός στα Σαγαίϊκα και Πυροσβεστικός σταθμός στα Μποντέϊκα

Η ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Αχαϊας:

Την ευκαιρία της άφιξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην Πάτρα, αξιοποίησε ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς για να θέσει στον Υπουργό δύο φλέγοντα ζητήματα της περιοχής. Την ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στα Σαγαίϊκα για την καλύτερη αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής και την ίδρυση Πυροσβεστικού Σταθμού στα Μποντέϊκα για την καλύτερη δυνατή προστασία του δάσους της Στροφυλιάς.

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, καθώς εξήγησε ο Δήμαρχος στον Υπουργό, είναι

διατεθειμένος να συμβάλλει με τη διάθεση κατάλληλων κτιρίων για τη στέγαση των δύο υπηρεσιών και με την ανάληψη του λειτουργικού κόστους των σχετικών κτιρίων. Αναλυτικά ο Σπ. Μυλωνάς παρέδωσε στο Μ. Χρυσοχοϊδη το παρακάτω υπόμνημα:

«Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Στην επικράτεια του Δήμου μας και σε συγκεκριμένους χώρους διαβιώνουν Τσιγγάνοι, Ρομά και εργάτες γης από την Ασία με πληθυσμό που ανέρχεται στους 8.000-10.000 ανθρώπους. Μικρή μερίδα των ανθρώπων αυτών παρουσιάζει έντονη παραβατικότητα και αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες πυρκαγιών στην περιοχή μας γεγονός που παίρνει ιδιαίτερες διαστάσεις στα Σαγαίϊκα, πρωτεύουσα της Δημοτικής ενότητας Μόβρης.

Οι Αστυνομικές δυνάμεις με έδρα την Κ. Αχαΐα εργάζονται σκληρά ξεπερνώντας

συνεχώς τους εαυτούς για να επιβάλουν το νόμο και την τάξη στην περιοχή. Παρά την ενίσχυση τους με αστυνομικές δυνάμεις από την Πάτρα και γενικά την εξαιρετική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, οι σοβαρότατες ελλείψεις σε Στελέχη και Προσωπικό σε σχέση με τα όσα προβλέπονται από την υπηρεσία δημιουργούν δυσαναπλήρωτα κενά. Η κατάσταση αυτή γίνεται δυσκολότερη αν ληφθεί υπόψιν το μέγεθος αλλά και το βάρος της περιοχής που οι μειωμένες αστυνομικές δυνάμεις καλούνται να καλύψουν φυλακές, ΒΙΠΕ, αεροδρόμιο κλπ.

Ο Δήμος μας αρωγός στην προσπάθεια της Αστυνομίας προτείνει την δημιουργία Αστυνομικού Σταθμού στα Σαγαίϊκα προσφέροντας δωρεάν κτίριο και όλα τα λειτουργικά έξοδα, ηλεκτρική ενέργεια, νερό, τηλέφωνα κλπ.

Στα δυτικά σύνορα του Δήμου μας ευρίσκεται το εθνικό Πάρκο υγροτόπων λιμνοθάλασσας Κοτυχίου και δάσους Στροφυλιάς έκτασης 143.000 στρεμμάτων, το οποίο προστατεύεται από τις διεθνείς συνθήκες Ραμσάρ και natura 2000. Το Πάρκο αποτελεί μνημείο της φύσης μοναδικής ομορφιάς. Ο Δήμος, η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία διαφυλάττουν το Πάρκο ως κόρη οφθαλμού.

Στην κατεύθυνση της πυροπροστασίας του, τα μέγιστα θα συνέβαλε η δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού κοντά στο Πάρκο. Για το λόγο αυτό ο Δήμος διαθέτει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία κτίριο και όλες τις υποδομές δωρεάν για την δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στον οικισμό Μποντέϊκα Αχαΐας, πλησίον του Εθνικού Πάρκου.

Αξιότιμε κε Υπουργέ ,

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε θετικά τα αιτήματά μας που αποτελούν και αίτημα των χιλιάδων κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας και προβείτε στην ίδρυση Αστυνομικού τμήματος στα Σαγαίϊκα και πυροσβεστικού σταθμού στα Μποντέϊκα Αχαΐας».

Δυτική Ελλάδα: Η «μάχη» και η αγωνία ενός 33χρονου με τον κορονοϊό

Η πιο δύσκολη μάχη που έπρεπε να δώσει ήταν με την αβεβαιότητα. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ξαπλωμένος στο κρεβάτι μιας κλινικής COVID-19, ο 33χρονος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος δικηγόρος από την Ηλεία, δεν ήξερε πώς θα κυλούσαν οι επόμενες ημέρες. Η ασθένεια είχε κινηθεί ύπουλα, χωρίς έντονα, εξόφθαλμα σημάδια.
Δεν τον ταλαιπώρησε βήχας ή δύσπνοια, αλλά οι εργαστηριακές μετρήσεις έδειχναν ότι η λοίμωξη επεκτεινόταν στους πνεύμονες. Δεν ήξερε εάν θα επιδεινωθεί η υγεία του, εάν θα έπιανε η φαρμακευτική αγωγή που του είχαν χορηγήσει ή πότε θα λάμβανε εξιτήριο. Στον ίδιο θάλαμο είδε έναν νοσηλευόμενο με τα διπλά του χρόνια να αποφεύγει τελευταία στιγμή τη διασωλήνωση.

Αυτή η δυσκολία στην πρόγνωση, τουλάχιστον κατά τα πρώτα στάδια της νοσηλείας του, λέει ότι μεγάλωσε και την αγωνία του. Τελικά δεν χρειάστηκε να οδηγηθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας και έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο «Σωτηρία» έπειτα από 12 ημέρες. Εισήχθη στις 24 Σεπτεμβρίου και επέστρεψε στο σπίτι του στις 6 Οκτωβρίου.

patrisnews.gr

Σε ύφεση ο κορονοϊός στην Αχαΐα

Πτώση στους δείκτες παρουσίασε περιοχή μας. Στην κλινική κορονοϊού του ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 17 ασθενείς και στη ΜΕΘ 11 εκ των οποίων οι 7 διασωληνωμένοι. Αντίστοιχα στον «Αγιο Ανδρέα» οι νοσηλευόμενοι στην Κλινική φτάνουν τους 14 και στη ΜΕΘ του νοσοκομείου 4.

Νότης Σφακιανάκης: Από το ρεκόρ πωλήσεων και τη Χρυσή Αυγή μέχρι τη σύλληψη με κοκαΐνη και όπλο

O Νότης Σφακιανάκης ή αλλιώς Notis είναι ένας από τους πιο εμπορικούς σύγχρονους λαϊκούς τραγουδιστές, με περισσότερα από 30 χρόνια συνεχούς πορείας και με πωλήσεις δίσκων που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Τις τελευταίες ώρες, το όνομα του βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, καθώς συνελήφθη έπειτα από έλεγχο αστυνομικών με μικροποσότητα ναρκωτικών και ένα όπλο εννέα χιλιοστών, με τον ίδιο να δηλώνει πως κατείχε όπλο καθώς κινδυνεύει η ζωή του.

Ο Νότης Σφακιανάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των παιδικών και εφηβικών του χρόνων στην Κω. Μάλιστα, από τον περασμένο Ιούνιο βρισκόταν στο νησί της Δωδεκανήσου, οπότε και πέθανε η μητέρα του μέχρι και λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψή του. Η ενασχόλησή του με το τραγούδι ξεκίνησε κάπου στα μέσα των 80s, αλλά η πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, το άλμπουμ «Πρώτη φορά», κυκλοφόρησε το 1991, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Εκείνη την χρονιά, το ελληνικό κοινό έμαθε τον ιδιαίτερο καλλιτέχνη με τις περίτεχνες φαβορίτες, την υπεροψία στο βλέμμα και την τσίχλα στο στόμα.

Από τότε όλα του τα albums γίνονται τουλάχιστον μία φορά πλατινένια. Ενδεικτικά, οι δίσκοι «Νοτιοανατολικά Του Κόσμου», «5ο Βήμα», «Οι Νότες Είναι 7ψυχες» και «XXX Ενθύμιον» αποτέλεσαν τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες στην Ελλάδα τα έτη 1994, 1996, 1998 και 1999 αντίστοιχα, το 7πλα πλατινένιο «XXX Ενθύμιον» κατέρριψε το ρεκόρ πωλήσεων της δεκαετίας, ενώ το πολυπλατινένιο «…Και Ο Έρως Θεός Είναι…» κατέλαβε την πρώτη θέση στις φυσικές πωλήσεις δίσκων για το 2018.

Επίσης, ο Νότης Σφακιανάκης έχει αναρίθμητες sold out εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ τεράστια επιτυχία σημειώνουν και οι συναυλίες του εκτός συνόρων. Μεταξύ άλλων, έχει τραγουδήσει στο «Wembley Arena Theater» του Λονδίνου και στους μεγαλύτερους χώρους σε Γερμανία, Βέλγιο, Αμερική, Καναδά και Αυστραλία και έχει κάνει τη μεγαλύτερη συναυλία που έγινε ποτέ από Έλληνα καλλιτέχνη στο θέατρο «Super Bowl» του Γιοχάνεσμπουργκ.

Χρυσή Αυγή
Ωστόσο, ο Νότης Σφακιανάκης δεν είναι γνωστός μόνο για τα τραγούδια του, αλλά και για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του, ο οποίος τον έχει φέρει ακόμα και σε κόντρα με συναδέλφους του. Δεν είναι λίγες οι φορές, μάλιστα, που οι δηλώσεις του έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και αυτό συμβαίνει πολύ πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, λόγω της στενής σχέσης που έχει αναπτύξει με τη Χρυσή Αυγή. Το φλερτ ξεκίνησε σταδιακά. Για τον Σφακιανάκη, το σπάσιμο των πάγκων αλλοδαπών μικροπωλητών, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν σε συνέντευξή του, είναι «μια χαρά» ενώ το θέαμα των μεταναστών στα φανάρια πλήττει την αισθητική του. «Δεν μπορώ να ζω στη χώρα του Σωκράτη, του Ομήρου, του Πλάτωνος και να υπάρχει αυτή η κατάσταση» είχε υπογραμμίσει ο ίδιος στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

«Επιβάλλεται να στηρίζετε τη Χρυσή Αυγή, διότι αυτή, αν μη τι άλλο, έχει μέσα και την Αυγή. Οι άλλοι έχουν μόνο το σκότος» είχε δηλώσει μεγαλοπρεπώς το 2013 στην απονομή του πλατινένιου δίσκου του. Το μόνο, όμως, που πέτυχε τελικά ήταν να στρέψει τη συμπάθεια του κοινού στη Δέσποινα Βανδή, η οποία διέλυσε τη συνεργασία τους εξαιτίας των απόψεών του.

«Τον Νότη τον συνάντησα για πρώτη φορά πριν 16 χρόνια. Από τότε κατάλαβα πως ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερος, όπως και αν ακούγεται και μεταφράζεται αυτό, ξεχωριστός ως καλλιτέχνης και με συνέπεια ωστόσο ως προς και τα δύο, όλον αυτό τον καιρό. Ακραίος και ανατρεπτικός σε αξίες και πιστεύω. Δικαίωμα του κάθε ελεύθερου ανθρώπου σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα να λέει τη γνώμη του και να την υποστηρίζει. Διαφωνούσα κατά καιρούς σε πολλά από αυτά που έλεγε, άλλοτε συμφωνούσα, όσο εξτρεμιστικά και αν εκφραζόταν (Νότης είναι αυτός). Παρά τη διαφορετική άποψη που έχουμε γενικότερα στις σχέσεις, στη ζωή και τη δημοκρατία, θεωρούσα ότι καλλιτεχνικά θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε σε μια μουσική σκηνή. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν» είχε γράψει ενοχλημένη τότε η Δέσποινα Βανδή στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook.

Τον Μάρτιο του 2016, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου συνάντησε ξανά μετά από καιρό τον Νότη Σφακιανάκη και μαζί συνομίλησαν για τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, αλλά και τα πολιτικά πιστεύω του τραγουδιστή. Σε συνέντευξη μιας ολόκληρης περίπου ώρας ο λαϊκός τραγουδιστής εξέφραζε ανοιχτά τις ακραίες και ρατσιστικές του απόψεις, ενώ όπως πάντα οι δηλώσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις.

«Άνθρωποι που είναι γνωστοί για τις ρατσιστικές τους απόψεις και παραληρήματα, προσκαλούνται ξανά και ξανά (στην τηλεόραση), ενώ είναι εκ των προτέρων γνωστό ακριβώς το τι θα πουν και μάλιστα έντεχνα και υποκριτικά τους τσιγκλίζουν προς την κατεύθυνση να παραληρήσουν και πάλι ρατσιστικά, να προσβάλουν βάναυσα ανθρώπους, δικαιώματα και αξιοπρέπειες, να διατυμπανίσουν ελεύθερα τη ρητορική μίσους και έτσι να καλλιεργήσουν ένα ομοφοβικό, σεξιστικό, ρατσιστικό κλίμα στην κοινωνία» είχε γράψει σε κείμενό του στην «Athens Voice» ο Αντώνης Κανάκης, σχολιάζοντας τις ακραίες απόψεις του Νότη Σφακιανάκη στην εκπομπή «The 2night Show».

Τον Μάιο του 2015, ο Γιώργος Μουκίδης ανακοίνωσε μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook ότι στέλνει εξώδικο στον Νότη Σφακιανάκη με το οποίο επιδιώκει να απαγορεύσει στον τραγουδιστή να ερμηνεύει τα τραγούδια του. Ο λόγος που ο συνθέτης πήρε την απόφαση αυτή δεν έγινε επισήμως γνωστός, ωστόσο εικάζεται πως είτε έχει σχέση με την πολυσυζητημένη εμφάνιση του Νότη Σφακιανάκη στην Αλβανία εκείνο το διάστημα ή ακόμη και με την ξεκάθαρη στήριξη της Χρυσής Αυγής που δείχνει ο καλλιτέχνης.

Η κόντρα με την Πάολα
Στις αρχές του χρόνου, ο «Άρχοντας της δισκογραφίας», όπως τον χαρακτηρίζουν οι φανς του, είχε απασχολήσει ξανά τη δημοσιότητα έπειτα από την κόντρα που είχε με την Πάολα και είχε ως αποτέλεσμα η τραγουδίστρια να αποχωρήσει από το σχήμα. Συγκριμένα, δύο εβδομάδες νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία λήξης, παρά τη μεγάλη εμπορική επιτυχία που έχει η συνεργασία τους, η Πάολα ανακοίνωσε μέσω Instagram ότι αποχωρεί. «Δυστυχώς, οι αρχές μου και κυρίως η ψυχή μου δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο τη συμπεριφορά και τις “ιδιοτροπίες” του κυρίου Σφακιανάκη. Είναι η πρώτη (και ελπίζω η τελευταία) φορά που δεν τελειώνω τη σεζόν αγκαλιασμένη με τον συνάδελφο καλλιτέχνη και χαρούμενη για όσα πέρασα μαζί του», είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, τότε η λαϊκή τραγουδίστρια.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, η ρήξη προήλθε όταν ο Νότης Σφακιανάκης μπήκε ένα βράδυ στο καμαρίνι της Πάολας και σε έντονο ύφος της ζήτησε να κλείσει τη μουσική που εκείνη τη στιγμή άκουγε με την παρέα της. Οι τότε πληροφορίες ανέφεραν ότι μικροκαβγάδες μεταξύ τους, εξαιτίας της στάσης του Νότη Σφακιανάκη, υπήρχαν από την αρχή κιόλας του σχήματος, με το συμβάν στο καμαρίνι να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την τραγουδίστρια.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι από το σχήμα είχε αποχωρήσει δύο ημέρες πριν από την πρεμιέρα και ο Γιώργος Παπαδόπουλος. Μάλιστα, σε σχετική ανάρτησή του στα social media, ο τραγουδοποιός είχε επίσης αφήσει αιχμές κατά του Νότη Σφακιανάκη, λέγοντας πως του «έκοψε» το δεύτερο πρόγραμμα για το οποίο είχαν συμφωνήσει εξαρχής και τόνιζε πως οι σχέσεις του με την Πάολα παραμένουν άψογες.

πηγή

Το συγκινητικό ευχαριστήριο της Χαρίκλειας Μπέη από το Λάππά σε γιατρούς και νοσηλευτές στο Κ.Υ. Νοτίου Τομέα Πατρών

“Γιατροί και νοσηλευτές να είστε όλοι καλά να μας αντέχετε”. Με αυτά τα λόγια ξεκινά το συγκινητικό ευχαριστήριο γράμμα της στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Νοτίου Τομέα Πάτρας η κ. Χαρίκλεια Μπέη.

Ο Διευθυντής και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών και της 4ης ΤΟΜΥ με ανακοίνωσή τους “εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στην κα. Μπέη Χαρίκλεια από το Λάππα Αχαΐας  που επισκέφθηκε τα έκτακτα ιατρεία της μονάδος μας την Παρασκευή 20/11/2020 για τα τόσο αληθινά και συγκινητικά λόγια της.

κα. Μπέη, η επιστολή σας είναι το καλύτερο δώρο και αποτελεί τιμή για όλους εμάς!”

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ευχαριστήρια Επιστολή κα Μπέη Χαρίκλειας

 

Newsroom

);