Η Αχαΐα και η Ηλεία είναι μέρη που τα περασμένα καλοκαίρια είχαν πάρει μία σημαντική άνοδο στην τουριστική κίνηση, κυρίως μέσω του αεροδρομίου του Αράξου που τροφοδοτούσε με κόσμο τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες των περιοχών. Αυτό είναι γνωστό. Υπήρξε μία συνεχώς αυξητική τάση που έφτασε στο κορύφωμά της το καλοκαίρι του 2018 και συνεχίστηκε και το 2019, παρά το μπάσιμο που έκαναν στην αγορά χώρες με αρκετά χαμηλό συνάλλαγμα και φθηνά τουριστικά πακέτα, όπως η Τυνησία, η Τουρκία και η Αίγυπτος.

Γνωστό είναι επίσης ότι τα δύο κυριότερα ρεύματα τουριστών που επέλεγαν τη Δυτική Ελλάδα για τις διακοπές τους, προέρχονταν από τη Γερμανία και τη Ρωσία. Φέτος, εφόσον ανοίξει η τουριστική αγορά και τα ξενοδοχεία από τα δύο αυτά ρεύματα, μάλλον θα πρέπει να υπολογίσουμε μόνο στο ένα. Στη Γερμανία.

Οι επαφές που έχει ο αερολιμενάρχης του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας, με ταξιδιωτικά πρακτορεία και εταιρείες που φέρνουν κόσμο κάθε καλοκαίρι στη Δυτική Ελλάδα από τη Ρωσία και γενικότερα από την ανατολική Ευρώπη, είναι ξεκάθαρες.

«Τους Ρώσους ξεχάστε τους για φέτος, αυτό μου είπαν… Ο κορωνοϊός στη Ρωσία εξακολουθεί να βρίσκεται σε έξαρση και τα κρούσματα καθημερινά είναι δεκάδες. Είναι κρίμα γιατί φέτος θα είχαμε μία αύξηση της τάξεως του 17% με 20% από την τουριστική αγορά της Ρωσίας και των χωρών της Βαλτικής» τονίζει ο ίδιος.

dete.gr

Η Αχαγιώτισσα πολυβραβευμένη δημιουργός Ευανθία Ρεμπούτσικα στο “Σημείο Συνάντησης”

Previous article

Το λιμάνι Αλυκών περνάει στο Δήμο για ανάπλαση – Θέλει πολύ χρόνο για νομικά θέματα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.