Η φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών σε εγκαταλελειμμένο συγκρότημα στην περιοχή των Νιφοραιίκων, με βάση τις πληροφορίες και σχετικό δημοσίευμα της «Π» την Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου, προκάλεσε αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή.
Το θέμα μετέφερε προς το δημοτικό συμβούλιο και ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Νικολάου ενώ από την πλευρά της, η δημοτική αρχή της Δυτικής Αχαΐας, δηλώνει άγνοια για το θέμα.
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νιφοραιίκων Οδυσσέας Μαγκαφάς επικοινώνησε τόσο με το δήμαρχο Σπύρο Μυλωνά όσο και με ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων.
“Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση, οι πληροφορίες και μόνο έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση και ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους.
Τα Νιφοραίικα είναι περιοχή μόνιμης κατοικίας, μεγάλης εποχιακής και τουριστικής επισκεψιμότητας αλλά και κέντρο παραθερισμού. Η δημιουργία μιας τέτοιας δομής λοιπόν όχι μόνο αντενδείκνυται αλλά δεν θα έπρεπε καν να μπαίνει σε συζήτηση” αναφέρει ο κ.Μπαγκαφάς στην “Π”.
Το σενάριο της εγκατάστασης των μεταναστών σε κάποια από τις υφιστάμενες τουριστικές μονάδες δεν φαίνεται να ευνοείται ενώ συζητείται μόνο το ενδεχόμενο πιθανής αξιοποίησης χώρου όπου υπήρξε κατά το παρελθόν τουριστική μονάδα και γηροκομείο.
Μένει βέβαια και να επιβεβαιωθεί η σχετική πληροφορία αλλά και να ενημερωθεί ο δήμος καθώς υπάρχει απόφαση η δημιουργία αυτού του τύπου των δομών και ιδιαίτερα των κλειστών και φυλασσόμενων κέντρων να αποφασίζεται κατόπιν συζήτησης με τις τοπικές αρχές…
“Είναι προφανές ότι όχι μόνο το προσφυγικό αλλά και το μεταναστευτικό πρόβλημα, έχει ενταθεί εξαιτίας της λάθους διαχείρισής του σε κεντρικό, κυβερνητικό και πολιτικό επίπεδο. Σε περιοχές όπως η δική μας, όπου οι συνέπειες θα είναι πολλαπλές, κοινωνικές αλλά και οικονομικές όσον αφορά τον τουρισμό και την οικονομική δραστηριότητα, θα έπρεπε να έχουν εξ αρχής εξαιρεθεί” καταλήγει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νιφοραιίκων.
Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι, προς το παρόν, η Αχαΐα έχει μείνει εκτός του προγράμματος κατασκευής κέντρων φιλοξενίας καθώς επισήμως η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει στους δημάρχους και την Περιφέρεια για δύο κέντρα, στην Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία
εφημερίδα Πελοπόννησος

Πάει για Μάιο η απόφαση για την Πατρών-Πύργου

Previous article

Καθαρά Δευτέρα 2020: Πώς θα λειτουργήσει η αγορά

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.