0

Ευχάριστα νέα προκύπτουν έπειτα από τη σχετική ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Άγγελου Τσιγκρή προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (Αρ. Πρωτ. Ερώτησης: 3507/23-1-2020) σχετικά με την «άρδευση και ύδρευση της Δυτικής Αχαΐας από το φράγμα του Πηνειού».

Μέσω της ερώτησης που είχε καταθέσει ο Αχαιός βουλευτής ζητούσε από τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να πληροφορηθεί: α) πότε αναμένεται να υλοποιηθεί η μελέτη επέκτασης της διώρυγας και β) πότε θα έχει περατωθεί το σύνολο των απαιτούμενων ενεργειών για τη πλήρη λειτουργία του έργου και την υδροδότηση της Δυτικής Αχαΐας.

Σύμφωνα λοιπόν με την (υπ’ Αρ. Πρωτ. Β-60/10-02-2020) απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου, έχει ήδη δρομολογηθεί η προκήρυξη της σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Μελέτες συμπληρωματικών έργων φράγματος Πηνειού για ανακαίνιση, προσβασιμότητα, ασφάλιση και ανάδειξή του και μελέτες έργων ταμίευσης άρδευσης και ύδρευσης τ. Δήμου Ωλένης Ηλείας», με προϋπολογισμό 3.500.000,00 ευρώ και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (αναμένεται να προκηρυχθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2020).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο αντικείμενο της εν λόγω μελέτης θα περιλαμβάνεται η επικαιροποίηση της υδρολογίας της λεκάνης απορροής του φράγματος του Πηνειού καθώς και οι απαιτούμενες μελέτες για την ανακαίνισή του.

O Άγγελος Τσιγκρής δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη και ευχαριστεί και δημόσια για τα άμεσα αντανακλαστικά του αρμόδιου Υπουργείου, σε ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των πολιτών της Δυτικής Αχαΐας.

*Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

«OPTICA – LINE ΙΑΤΡΟΥ» Εκπτώσεις έως και 50% και σούπερ προσφορές

Previous article

Σπ. Σκιαδαρέσης προς Κώστα Σπηλιόπουλο: Με το 1ο κιόλας δρομολόγιο του Προαστιακού θα σας βγάλουμε το καπέλο

Next article

You may also like

ΒΙΝΤΕΟ- Τι πραγματικά έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο -Αλέκος Θανόπουλος: “Υπήρξε χειροδικία σε βάρος του προέδρου Κ. Αχαϊας, βρέθηκα ανάμεσά τους”

Ο Αλέκος Θανόπουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Αχαΐας, μιλά αποκλειστικά στο e-dytikiachaia για τα γεγονότα της ...
Featured

Comments

Comments are closed.

More in Featured