0

Με τα βιβλία στη θέση τους, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας ξεκινάει και επίσημα σήμερα, η νέα σχολική χρονιά.

Το υπουργείο ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη την πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

Πάντως, όπως υποστηρίζει η ΟΛΜΕ, παρά τον μεγάλο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στην Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση τα κενά έχουν καλυφθεί σε ποσοστό 35-40%.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, υπάρχουν ακόμη κενά, κυρίως σε λύκεια, στις ειδικότητες φιλολόγων, φυσικών και μαθηματικών, απόρροια της αύξησης των ωρών διδασκαλίας από φέτος.

Κενές θέσεις στην Αχαΐα

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έκανε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) είναι ανάγκη να καλυφθούν άμεσα 410 κενές θέσεις εκπαιδευτικών στο Νομό Αχαΐας, προκειμένου η σχολική χρονιά να ξεκινήσει απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα για όλους τους μαθητές.

Μάλιστα, το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας καλεί τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση, στην ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας- Ακτή Δυμαίων, την Πέμπτη στις 12.30 μ.μ.

Μητροπολίτης Χρυσόστομος: Ο δρόμος της μάθησης & της γνώσης χρειάζεται κόπο, υπομονή & επιμονή

Previous article

Της έριξε σπρέι στο πρόσωπο και της άρπαξε κουμπαράδες με 2.000 ευρώ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply