Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, τα οποία φτάνουν τα 78,  φτάνοντας έτσι στο σύνολο τα 821, ανακοίνωσε σήμερα 25 Μαρτίου, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, του υπουργείου Υγείας, στις 18:00

Με τις νέες περιπτώσεις του Covid-19, τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας φτάνουν τα 821. Από αυτούς οι 134 νοσηλεύονται με τους 53 να είναι διασωληνωμένοι. . Το το 60% είναι ανδρες.

Οι 53 από αυτούς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμενοι. Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων τα 67 έτη περισσότεροι άνδρες, κυρίως με υποκείμενα νοσήματα. Δεν υπάρχει  μεγάλη εκθετική αύξηση, είπε ο καθηγητής Τσιόρδας. Ο κ. Τσιόδρας συμπλήρωσε ότι μέση ηλικία των θυμάτων ήταν τα 74 έτη και 21 από τους 22 νεκρούς παρουσίαζαν υποκείμενα νοσήματα. Την ίδια ώρα εξιτήριο έχουν λάβει 36 άτομα.

Aλλοι δυο συμπολίτες μας μπήκαν στην μακάβρια λίστα των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Ο 22ος νεκρός καταγράφηκε στην Κρήτη και ο 21ος στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με το Flashnews.gr ο πρώτος νεκρός από τον κορονοϊό στο νησί της Κρήτης είναι ο  Γερμανός καθηγητής που είχε διαγνωστεί με τον ιό στις 12 Μαρτίου. Εισήχθη στο νοσοκομείο μια εβδομάδα μετά και στις 21 Μαρτίου μπήκε στην εντατική.

Αν και τις τελευταίες δύο μέρες παρουσίασε βελτίωση και οι γιατροί σήμερα το πρωί ήταν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, κατέληξε.  Ένας ηλικιωμένος άνδρας από την Ξάνθη ήταν ο 21ος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν άνδρα από την περιοχή του Δήμου Μύκης.

Πάτρα-Κορωνοϊός: Και σήμερα κανένας διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Ρίου

Previous article

Μυλωνάς | “Θα επιτεθούμε με σφοδρότητα στους παράνομους”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Featured