Το Kodi έγινε το διασημότερο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων τα τελευταία δύο χρόνια, και η εμφάνισή του στο Xbox One μόνο ως θετικό νέο μπορεί να αντιμετωπιστεί από τους κατόχους της παιχνιδομηχανής τής Microsoft.

Το Kodi ξεκίνησε το 2003 ως πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα με στόχο την αναπαραγωγή κάθε μορφής multimedia αρχείων. Δεκαπέτε σχεδόν χρόνια μετά ο στόχος του επετεύχθη, όμως η εκρηκτική πρόσφατη διάδοσή του οφείλεται στο Android, το οποίο εδώ και πάνω από 3 χρόνια αποτελεί βασικό player όλων των κινεζικών tv-box.

Πέρα από την ικανότητά του να αναπαράγει multimedia αρχεία από κάθε αποθηκευτικό μέσο και το τοπικό δίκτυο, η πραγματική του δύναμη είναι τα εκατοντάδες add-on τα οποία ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει μέσα από το ίδιο το πρόγραμμα εμπλουτίζοντας εντυπωσιακά το περιεχόμενο και τις δυνατότητές του με streaming περιεχόμενο. Με τα add-ons αυτά το Kodi μπορεί να μεταμορφωθεί και να τρέξει υλικό ακόμα και από άλλες πλατφόρμες, μεταξύ των οποίων τα Netflix και Amazon Prime.

Με την προσθήκη του Kodi, το Xbox One X κυρίως, αλλά και το Xbox One S, μετατρέπονται σε ιδανικά συστήματα αναπαραγωγής multimedia, καθώς αυτές οι δύο παιχνιδομηχανές της Microsoft είναι επιπλέον ικανές να παίζουν Ultra HD Blu-Ray, κάτι που δεν μπορεί να κάνει κανένα ανάλογο σύστημα αυτή τη στιγμή.