Πριν από λίγες μέρες, η Google πραγματοποίησε το ετήσιο συνέδριό της, Google I/O, όπου μας παρουσίασε τα νέα της project. Το highlight του event, όμως, ήταν με διαφορά η επίδειξη των νέων δυνατοτήτων του Google Assistant.

Σε ένα demo μερικών δευτερολέπτων, ακούμε το λογισμικό της Google να καλεί ένα κομμωτήριο για να κλείσει ένα ραντεβού για κούρεμα. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι το πόσο ανθρώπινη μοιάζει η φωνή και ο τρόπος ομιλίας του λογισμικού.

Τo Google Assistant κατάφερε να κλείσει το ραντεβού στον “πελάτη” του με ιδιαίτερη ευκολία. Μάλιστα, διαπραγματεύτηκε την ώρα του ραντεβού με την υπάλληλο του κομμωτηρίου.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία ονομάζεται Google Duplex, και παρά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, οι άνθρωποι της Google επιμένουν ότι βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας, Sundar Pichai, στόχος του Google Duplex είναι να κάνει τη ζωή των πολυάσχολων ανθρώπων λίγο πιο εύκολη, μιας και θα μπορεί να κλείνει τραπέζι σε εστιατόρια ή να παίρνει τηλέφωνο στη δουλειά για να ζητήσει άδεια, με ελάχιστη ως μηδαμινή ανθρώπινη παρέμβαση.