Σε βαρύ κλίμα και παρουσία κοινοταρχών και κατοίκων της Ωλενίας, συνεδρίασε χθες βράδυ εκτάκτως στα Λουσικά, το δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του αλλά και ενδιαφερόμενοι τοπικοί φορείς, για την απόφαση, τόσον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου όσο και του υπουργείου Εσωτερικών να ανοίξει ο ΧΥΤΑ Φλόκα και να παραλάβει ανεμπόδιστα 500 τόνους σκουπιδιών από την Αιγιάλεια.

 

ΑΠΑΞ
Με το σώμα να μην καλείται να λάβει κάποια αντίθετη απόφαση, καθώς είναι δεσμευμένο από δικαιοσύνη και Κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Σπ.Τραχάνης, περιέγραψε τα όσα προηγήθηκαν αλλά και τα όσα επακολούθησαν των παραπάνω «εντολών», εκφράζοντας και πάλι, σε όλους τους τόνους την αντίθεση του φορέα αλλά και του Δήμου. Εξήγησε μάλιστα, πως λόγω κοντινής χιλιομετρικής απόστασης από το Αίγιο, ο ΧΥΤΑ Φλόκα ήταν το πρώτο θύμα, λαμβάνοντας μέσα σ’ ένα διήμερο τους πρώτους 75 τ. απορριμμάτων.

 

ΜΗΝΥΜΑ
Με τον Δήμο Πατρέων απόντα, ενώ όντα προσκεκλημένο στη χθεσινή σύσκεψη στο ΥΠΕΣ, ο κ. Τραχάνης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον υπουργό, ότι με την απόφαση για την Αιγιάλεια θα μικρύνει ο χρόνος ζωής του ΧΥΤΑ, θέτοντας ευθέως σ’ αυτόν το ερώτημα: «Σκεφθείτε τι θα κάνετε αύριο, αν το πρόβλημα ενσκήψει στην Πάτρα, τη μεγαλύτερη πόλη της Αχαΐας, με τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών», χωρίς ωστόσο να πάρει κάποια απάντηση.

 

ΠΙΕΣΗ
Πρόεδροι χωριών, πέριξ του ΧΥΤΑ Φλόκα και ευαισθητοποιημένοι δημότες, έκαναν  παράσταση διαμαρτυρίας στο παλιό δημαρχείο, όπου συνεδρίαζε το ΔΣ και ενημέρωσαν πως από αύριο θα κλείσουν την πύλη με καθιστική διαμαρτυρία στο ΧΥΤΑ Φλόκα, παρεμποδίζοντας τα φορτηγά να αδειάσουν.
ΠΗΓΗ: Εφ. Πελόπόννησος