ΝΕΟΤΕΡΟ – Συμβολικές καταλήψεις σε πέντε σχολεία της Δυτικής Αχαϊας για την σημερινή θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του 17χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

ΝΕΟΤΕΡΟ: Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πέντε ανέρχεται ο αριθμός των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη σήμερα στη Δυτική Αχαϊα. Πρόκειται για το ΕΠΑΛ Κάτω Αχαϊας, το ΓΕΛ Κάτω Αχαϊας, το Λύκειο Λουσικών και τα Γυμνάσια Λακκόπετρας, Κάτω Αχαϊας.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κατάληψη έγινε σήμερα το πρωί στο ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας, που σχετίζεται με την σημερινή επέτειο της δολοφονίας του 17χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το 2008, από  ειδικό φρουρό στην Αθήνα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

Ήταν λίγο πριν τις 9 το βράδυ της μοιραίας για τη ζωή του 15χρονου νύχτας. Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος είχε βρεθεί με την παρέα του στα Εξάρχεια για να γιορτάσει με φίλους του. Ήταν του Αγίου Νικολάου. Είχαν καθίσει στον πεζόδρομο στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα για να φάνε και να πιουν κάτι.

Σε παράλληλο χρόνο, το κέντρο Εξαρχείων έδινε σήμα στο περιπολικό στο οποίο επέβαιναν ο Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο Βασίλης Σαραλιώτης να μεταβεί στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για μια τροχαία παράβαση. Δεν πήγαν ποτέ. Βρέθηκαν στο σημείο όπου ήταν ο Αλέξης με την παρέα του.

Οι δύο ειδικοί φρουροί διαπληκτίστηκαν με τους νεαρούς και αποχώρησαν με το περιπολικό. Μετά από λίγη όμως ώρα επέστρεψαν στο σημείο για να ζητήσουν εξηγήσεις.

Ήταν η νύχτα που ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δέχτηκε τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα και έπεσε νεκρός.

Η εκδίκαση της υπόθεσης άρχισε στις 15 Δεκεμβρίου 2009 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χαλκίδας, καθώς υπήρχε η άποψη πως μια δίκη στην Αθήνα θα προκαλούσε νέες καταστροφές στην πόλη.

Μετά από ενστάσεις, η διαδικασία μεταφέρθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας, όπου τελικά η δίκη ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου του 2010.

Αθώοι δήλωσαν οι δύο αστυνομικοί φρουροί, οι οποίοι τελικά, στις 11 Οκτωβρίου του 2010, κρίθηκαν ένοχοι.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 15 μήνες για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, ενώ ο Βασίλης Σαραλιώτης υποβλήθηκε στην ποινή της κάθειρξης για δέκα χρόνια.