Σημαντικά έργα διεκδικεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στην εφημερίδα Γνώμη. Όπως σημείωσε: Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η Ολυμπία Οδός δεν έχει τελειώσει. Διεκδικούμε την ολοκλήρωσή της και επιμένουμε σε αυτό. Η μετατροπή της Πατρών-Πύργου σε ασφαλή αυτοκινητόδρομο ως συνέχεια της αναβαθμισμένης Ολυμπίας Οδού είναι ευθύνη της Κυβέρνησης. Το παρακολουθούμε και το διεκδικούμε. Δεν μένουμε όμως μόνο σε αυτό. Αναγνωρίζοντας την επικινδυνότητα του δρόμου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποιεί εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βατότητας στην παλαιά εθνική οδό.

Επίσης, διεκδικήσαμε και καταφέραμε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ο δρόμος Πύργος-Καλό Νερό, προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ, συνολικού μήκους 52 χιλιομέτρων, που αποτελεί τη συνέχεια της οδού Πατρών-Πύργου, καθώς είχε εξαιρεθεί από το έργο της Ολυμπίας Οδού και δεν έχει συμπεριληφθεί στις διαδοχικές εργολαβίες. Με τα νέα χρηματοδοτικά μέσα, για το διάστημα σχεδιασμού 2014-2020, γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθούν παρεμβάσεις στο Οδικό Δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας που να απολαμβάνει τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου και ασφαλούς Οδικού Δικτύου. Μεταξύ άλλων είναι απαραίτητη η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιονία Οδό, ενώ στο σχεδιασμό μας εντάσσεται το πλαίσιο του νέου χάρτη προσπελασιμότητας, ο οποίος περιλαμβάνει έργα που επίσης ολοκληρώνουν την αναβαθμισμένη Ιονία Οδό, όπως η σύνδεση της Λευκάδας με το Άκτιο και το Δυτικό Άξονα. Στον ίδιο σχεδιασμό, υπάρχει πρόβλεψη και για παρεμβάσεις που αφορούν την ενίσχυση του ρόλου του Λιμανιού της Πάτρας. Είμαστε αρωγοί και υποστηρικτές σε κάθε βήμα που έχει στόχο την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, αλλά δεν εξαρτώνται τα πάντα από την Περιφέρεια. Τέλος, σε ό,τι αφορά το Φυσικό Αέριο η Περιφέρεια σε συνεργασία με τα ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλοακαρνανίας έχει ανοίξει τους δρόμους, αποδεικνύοντας τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος.

Σε ερώτηση για την επίσκεψη Τσίπρα το επόμενο διάστημα και ποια ιεράρχηση θα έβαζε στα αναπτυξιακά έργα ο κ.Κατσιφάρας είπε: Προτεραιότητα της Κυβέρνησης θα πρέπει να είναι να ξεκινήσουν επιτέλους τα έργα στην Πατρών-Πύργου. Επίσης, η ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών έργων, το πέρασμα του τρένου από την Πάτρα, η σύνδεσή του με το Λιμάνι και η προοπτική για την επανασύνδεσή μας με την Καλαμάτα, σε συνδυασμό με το δρόμο Πύργος-Καλό Νερό -που προανέφερα- είναι παρεμβάσεις που ενώνουν την Πελοπόννησο. Επίσης, θεωρώ απαραίτητο να υπάρξουν παρεμβάσεις σε δύο κατευθύνσεις, αφενός να προχωρήσει η υλοποίηση του Εμπορικού Τμήματος του Λιμανιού της Πάτρας, αφετέρου να αναβαθμιστεί περαιτέρω το αεροδρόμιο του Αράξου. Αυτά συνιστούν απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε ο δυτικός άξονας να έχει τη θέση που πραγματικά του αξίζει και να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις συνδυασμένες μεταφορές.

Όχημα προσέκρουσε σε ελιά στο Θεριανό – Ένας τραυματίας

Previous article

“Τα παιδιά των λουλουδιών” το φετινό πλήρωμα του 3ου Δημοτικού Κάτω Αχαϊας στο Καρναβάλι

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply