Έκρυθμη είναι η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στη Δυτική Αχαϊα σε ό, τι αφορά τη μεταφορά των σκουπιδιών της Αιγιάλειας στον ΧΥΤΑ Φλόκα. Συγκεκριμένα, θα μεταφερθούν 500 τόνοι στο Χ.Υ.Τ.Α. στη θέση «Κάτω Βάθρες ή Γκούντα».

ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

Έτσι, στη 1 σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Σπύρος Τραχάνης θα βρεθεί με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Αχαΐας Απόστολο Κατσιφάρα, μετά από πρόσκληση  του Πάνου Σκουρλέτη, στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συζητηθεί η διαχείριση των σκουπιδιών στην Αιγιαλεία και της κατάστασης που έχει προκύψει.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, με την μεταφορά των σκουπιδιών της Αιγιάλειας στον ΧΥΤΑ Φλόκα, σήμερα στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, στο πρώην Δημαρχείο Ωλενίας στα Λουσικά.

Τραχάνης: Λάθος απόφαση

“Πρόκειται για μία λάθος απόφαση. Από τη μεριά μας δε μπορούμε να μην υπακούσουμε σε αυτή αλλά τονίζουμε ότι υπάρχουν τεχνικοί λόγοι εξαιτίας των οποίων δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε και σκουπίδια της Αιγιαλείας. Ήδη διαχειριζόμαστε σκουπίδια των Καλαβρύτων, της Δυτ. Αχαΐας , του Ερύμανθου και της Πάτρας. Για να δεχτούμε και σκουπίδια από άλλες περιοχές θα πρέπει να υπάρχει ένας προγραμματισμός. Δε μπορεί ξαφνικά να καλείσαι να κάνεις κάτι διαφορετικό απ0ό αυτό για το οποίο έχεις προετοιμαστεί. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα με την ροη των στραγγιδίων το οποίο δεν έχει αντιμετωπιστεί και οφείλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία έχουμε βρεθεί” ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Στο αυτόφωρο όποιος αρνηθεί να πάρει τα σκουπίδια του Αιγίου