Για πρώτη φορά η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου που φυλάσσεται στην Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού  Κάτω Αχαΐας  για προσκύνηση σήμερα Σάββατο  στις 11 το πρωί και για δυόμισι ώρες.

«Καλούμε όλους του ευσεβείς και Ορθοδόξους Χριστιανούς της πόλεώς μας και όλης της Δυτικής Αχαϊας, να προσέλθουν το Σάββατο στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Κάτω Αχαϊας, όπου: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ο Ιερός Κλήρος, οι άρχοντες και ο ορθόδοξος Χριστιανικός λαός θα υποδεχθούμε και θα προσκυνήσουμε την Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας. Την Τιμία Ζώνη θα φέρει εις την πόλη μας ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, κατόπιν κοινής παρακλήσεως προς αυτόν του προϊσταμένου της Ενορίας μας και Αρχιερατικού Επιτρόπου Δύμης π. Αποστόλου Δημητροπούλου και του Δημάρχου Δυτικής Αχαϊας κ. Χρίστου Νικολάου. Το αίτημα υπεβλήθη στον Άγιο καθηγούμενο προφορικώς κατά την υποδοχή της Τιμίας Ζώνης στον Άραξο την περασμένη Κυριακή, όταν η Τιμία Ζώνη προσεκομίζετο προς ευλογία στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας. Το Ιερό κειμήλιο της Πίστεώς μας θα παραμείνει στον Ιερόν Ναό Τιμίου Σταυρού για δυόμισι περίπου ώρες. Στον Ιερό Ναό θα τελέσουμε Ιερά Παράκληση προς την Παναγία μας υπέρ υγείας και θείας βοηθείας απάντων των Ορθοδόξων Χριστιανών της περιοχής μας.

Ο π. Απόστολος και ο Δήμαρχος κ. Νικολάου ζητούν κατόπιν ευλογίας του Σεβ. Μητροπολίτου μας απο τον ηγούμενο Εφραίμ την ολιγόωρη παραμονή της Τιμίας Ζώνης στην Κάτω Αχαϊα. Το αίτημα ικανοποιήθηκε αμέσως» αναφέρουν από την ενορία του Τιμίου Σταυρού, που θα φιλοξενήσει το μοναδικό αυτό κειμήλιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρήστος Νικολάου: «Μέγιστη η συμβολή του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου, στην έλευση της Τιμίας Ζώνης στην περιοχή μας»

Σε πορεία υλοποίησης η βόρεια παράκαμψη του δρόμου Κάτω Αχαΐα – Άραξος

Previous article

Συννεφιά σήμερα! Βροχές και ισχυρές καταιγίδες από αύριο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

More in Featured