Ανακοίνωση για τον ορισμό του διαιτητή Αλεξόπουλου εξέδωσε η διοίκηση του Πανμοβριακού, η οποία αναφέρει τα εξής: «Με τζακ ποτ ξεκίνησε η χρονιά για την επιτροπή διαιτησίας το 2018. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι άλλο για την επιλογή του διαιτητή στο ντέρμπι της αγωνιστικής Πανμοβριακός Ριόλου – Κεραυνός Αγ. Βασιλείου. Δέκα ονόματα διαιτητών σε κλήρωση και αυτός που τράβηξε τον κλήρο ήταν απλά άτυχος.
Κάπως έτσι φανταζόμαστε το σκηνικό και κατανοούμε την ατυχία της επιτροπής διαιτησίας για την τελική επιλογή του ρέφερι του ντέρμπι της αγωνιστικής. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι αξιολογήθηκε η σημασία του αγώνα για τις δύο ομάδες και κατ΄ επέκταση του πρωταθλήματος της πρώτης τη τάξει κατηγορίας και ορίστηκε ένας νέος σχετικά διαιτητής στα δρώμενα της πρώτης κατηγορίας για να διευθύνει αυτόν τον αγώνα. Τσεκάραμε όλους τους ως τώρα ορισμούς των ομάδων στα ντέρμπι, των εντός έδρας ορισμένων διαιτητών και είδαμε ότι υπήρχαν επιλογές για τέτοιας φύσεως παιχνίδι και δεν κατανοήσαμε αυτή την επιλογή. Αδικεί τόσο τη διοργανώτρια αρχή όσο και τα δύο σωματεία βάση της προσπάθειας που καταβάλλουν τα τελευταία χρόνια η αντιμετώπιση του αγώνα από τα όργανα της διαιτησίας.
Δεν θα σταθούμε στα επιμέρους σημεία και πόσα κιλά αδικήθηκε η κάθε ομάδα, αν οι κάρτες ήταν σωστές, αν τα γκολ ξεκίνησαν από φάουλ, αν οι καθυστερήσεις ήταν τόσες, αν οι αρχηγοί κιτρινίστηκαν γιατί που να βρεις όλους αυτούς που διαμαρτύρονταν. Γενική ομολογία ότι ο διαιτητής δεν τα κατάφερε για τα δεδομένα του αγώνα και την πίεση ενός τέτοιου παιχνιδιού.
Ευχόμαστε τα καλύτερα στον κύριο Αλεξόπουλο και σίγουρα δεν μπορούμε να του καταλογίσουμε καμία πρόθεση. Συγχαρητήρια στον Κεραυνό για την ποδοσφαιρική του παρουσία και τη συνολική συμπεριφορά της αποστολής της ομάδας και την ψυχραιμία όλων σε κάποιες μικροεντάσεις που δημιουργήθηκαν και δεν αντιπροσωπεύουν τη διοίκηση και την ομάδα μας.
Για την επιτροπή διαιτησίας ευελπιστούμε να καταφέρει το δύσκολο έργο της και περιμένουμε ενδείξεις-αποδείξεις για τη φιλοσοφία και τις προθέσεις της. Θα χαρούμε πολύ να δούμε στα επόμενα εντός Πατρών ντέρμπι της Α’ Κατηγορίας ανερχόμενους διαιτητές να παλεύουν για το καλό της Αχαϊκής διαιτησίας και να διεκδικούν την εξέλιξή τους στο χώρο.
Επίσης πιστεύουμε ότι η επιτροπή διαιτησίας θα δώσει τη δυνατότητα σε κάποιο νέο Διαιτητή να διευθύνει τον επερχόμενο αγώνα κυπέλλου την Τετάρτη 10-1-18 Πανμοβριακός – Αναγέννηση Πατρών και να μην δούμε κάποιον πολύπειρο διαιτητή, αν πάλι οι διαιτητές επιλέγονται με κλήρωση ευελπιστούμε ότι η θεά τύχη θα φροντίσει αυτή τη φορά για κάτι διαφορετικό.
Δεν μας αρέσει η γκρίνια και η μιζέρια, τα τελευταία χρόνια με πολύ κόπο και προσπάθεια δημιουργούμε βάσεις για το χωριό την περιοχή μας και το τοπικό ποδόσφαιρο. Ζητάμε μόνο τον σεβασμό και την αντιμετώπιση που αναλογεί σε κάθε περίπτωση και από κάθε εμπλεκόμενο φορέα. Επιτρέψτε μας να έχουμε άποψη και να την καταθέτουμε για να υπάρχει και για να προσμετρηθεί στη δύσκολη προσπάθεια αυτών που θέλουν το καλό, το δίκαιο και το καλώς καμωμένο. Καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους με υγεία και θετική διάθεση».