Εναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα με τους μαθητές των ΕΠΑΛ, ενώ αύριο στα θρανία θα καθίσουν οι υποψήφιοι από τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Στη Δυτική Ελλάδα οι υποψήφιοι ανέρχονται συνολικά στους 6.758 και Πανελλαδικά είναι περισσότεροι από 104.000.
Σε μήνυμά του, προς του υποψηφίους, ο περιφερειακός διευθυντής της Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δίνετε μια σημαντική μάχη, αλλά να θυμάστε κάθε μέρα σε όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ότι η μάχη αυτή δεν είναι καθοριστική. Θα έχετε αρκετές ακόμα ευκαιρίες στη ζωή σας για να διαμορφώσετε το μέλλον σας όπως εσείς επιθυμείτε και ονειρεύεστε. Μία και μοναδική εξέταση δεν καθορίζει τίποτα. Να έχετε πίστη στον εαυτό σας, όπως πιστεύουμε και εμείς σε εσάς για ένα καλύτερο αύριο!»
Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σημειώνει: «Η επιτυχία είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά κάθε αποτυχία πρέπει να αποτελέσει πρόκληση για βελτίωση και επιμονή στο όνειρο του κάθε παιδιού».