0

Μία νεκρή θαλάσσια χελώνα ξεβράστηκε στην παραλία Καλαμάκι του Κάτω Αλισσού, Δυτικής Αχαΐας. Για το συμβάν ενημερώθηκε από πολίτη, ο περιβαλλοντολόγος Διονύσης Μαμάσης (επιστημονικός υπεύθυνος προγράμματος παρακολούθησης-καταγραφής φωλεοποίησης της θαλάσσιας χελώνας του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς 2015 & 2016) ο οποίος αμέσως επισκέφτηκε την παραλία για να καταγράψει την χελώνα (10/1/2017).

Η νεκρή χελώνα που εντοπίστηκε ήταν θηλυκό, είδος Caretta caretta. Το μήκος του καβουκιού της ήταν στα 65 εκατοστά με πλάτος 57. Η αιτία θανάτου του ζώου ήταν η εμπλοκή της σε δίκτυ παράκτιας αλιείας. Στον οισοφάγο της υπήρχε πετονιά όπου είχε καταπιεί αγκίστρι. Στο μπροστινό δεξί πτερύγιο υπήρχε πολλαπλός κόμπος πετονιάς ενώ ένα μέρος από το πίσω δεξί πτερύγιο ήταν κομμένο.

Συμπληρώθηκε το σχετικό δελτίο εκθαλάσσωσης με όλα τα στοιχεία καταγραφής και το συμβάν προωθήθηκε στο Κέντρο διάσωσης θαλασσίων χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ στην Γλυφάδα Αττικής.

Για το περιστατικό και για την άμεση υγειονομική ταφή του ζώου ενημερώθηκε άμεσα η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Θ. Κελάμη, η οποία γνώριζε το θέμα της εκθαλάσσωσης και θα μεριμνούσε για το θέμα σε επικοινωνία με την αρμόδια διεύθυνση καθαριότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν μερικούς μήνες στις 26 Οκτωβρίου 2016 εντοπίστηκε και άλλη νεκρή χελώνα Caretta caretta στην παραλία της Κάτω Αχαΐας.

ΠΗΓΗ: thebest.gr

Αχαγιά 82: Μπορεί να είσαι εσύ ο τυχερός!

Previous article

Ένα περίεργο σύννεφο στον ουρανό της Αυστραλίας έχει διχάσει το ίντερνετ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

More in Featured