Το να καταπίνεις την τσίχλα δεν είναι ο,τι καλύτερο για την υγεία σου, αλλά -ευτυχώς- ο οργανισμός έχει φροντίσει να καταπολεμά τέτοιες περιπτώσεις. Εκτός αν το παρακάνεις.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι η φήμη ότι η τσίχλα, αφού την καταπιείς, μένει για επτά χρόνια στο στομάχι σου, είναι τόσο έγκυρη όσο το ότι αν καταπιείς κουκούτσια από καρπούζι, θα μεγαλώσει μέσα σου ένα καρπούζι.

Κι ενώ η παραπάνω πληροφορία είναι μύθος, κάτι πέρα για πέρα αληθινό είναι ότι η ουσία από την οποία φτιάχνεται δεν χωνεύεται εύκολα. Αυτό σημαίνει μια εβδομάδα, ναι, θα την περάσεις παρέα με τη τσίχλα στο στομάχι σου.

Αυτό επειδή το στομάχι σου «αδειάζει» πιο σπάνια το περιεχόμενο του από το λεπτό έντερο, οπότε ύστερα από αυτό θα κατευθυνθεί προς το παχύ έντερο ώστε τελικά να απομακρυνθεί από τον οργανισμό.

«Η επανειλημμένη κατάποση τσίχλας μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό πέτρας, η οποία με τη σειρά της παρεμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου», αναφέρει ο Edwin McDonald, γαστρεντερολόγος στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Εν ολίγοις, δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν μια φορά το χρόνο σου συμβαίνει να καταπιείς κατά λάθος την τσίχλα σου, αλλά φρόντισε να μην το κάνεις συνήθεια και σε καμία περίπτωση να μη το κάνεις επίτηδες ή επειδή βαριέσαι να σηκωθείς να τη φτύσεις.