Κάτω Αχαΐα: Απεγνωσμένος 47χρονος Ρουμάνος – “Βάλτε με φυλακή, θα με σκοτώσουν”

Τη μη έκδοσή του στη Ρουμανία, και την έκτιση της ποινής, που του έχει επιβάλει δικαστήριο της χώρας του…σε ελληνικές φυλακές, ζήτησε χθες ένας 47χρονος Ρουμάνος υπήκοος, που συνελήφθη στην Κάτω Αχαΐα. Ο Ρουμάνος συνελήφθη στις 23 Απριλίου, καθώς σε έλεγχο που του έγινε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης Αρχών της Ρουμανίας και χθες βρέθηκε ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Πατρών, που κατ΄εξαίρεση συνεδρίασε δημόσια, για να αποφασίσει την έκδοσή του ή όχι στη χώρα του.
Οπως έγινε γνωστό, εναντίον του συλληφθέντος που ζούσε και εργαζόταν στην Κάτω Αχαΐα τα δέκα τελευταία χρόνια, υπήρχε καταδικαστική απόφαση πενταετούς φυλάκισης από ρουμανικό δικαστήριο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ανθρώπων.

 

Ο Ρουμάνος υπήκοος κατέθεσε διά του συνηγόρου του αίτημα να μην απελαθεί αλλά να εκτίσει στην Ελλάδα την ποινή φυλάκισης που του έχει επιβληθεί από το δικαστικό σύστημα της χώρας του. Ο λόγος που δεν θέλει να επιστρέψει στη Ρουμανία για να εκτίσει την ποινή του, όπως είπε στους δικαστές, είναι οι άμεσες απειλές που απευθύνονται κατά της ζωής του, από τον θεωρούμενο ως εγκέφαλο της σπείρας για την οποία είχε καταδικαστεί. Οπως κατέθεσε στους δικαστές ο ίδιος, αλλά και ένας ακόμα Αλβανός φίλος του, που κλήθηκε ως μάρτυρας για να υποστηρίξει το αίτημά του, ο αρχηγός της σπείρας για την οποία λειτουργούσε ο 47χρονος, του έχει διαμηνύσει με διάφορους τρόπους, ότι θα τον σκοτώσει με το που θα επιστρέψει στη Ρουμανία, καθώς τον θεωρεί υπαίτιο για την απώλεια ενός πολύ μεγάλου χρηματικού ποσού. Πάντως, ο λόγος που επικαλέστηκε ο Ρουμάνος υπήκοος δεν ήταν επαρκής για να πείσει το Συμβούλιο Εφετών.
Πελοπόννησος