Έγραψε ιστορία ο Πανμοβριακός, αφού για πρώτη φορά κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας και μαζί κέρδισε την άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Από τα αλώνια στα σαλόνια μέσα σε μια επταετία. Το 2011 αγωνιζόταν στην Γ κατηγορία της ΕΠΣ Αχαΐας και το 2018 πανηγυρίζει την άνοδο του στην Γ εθνική. Αυτά τα επτά χρόνια πανηγύρισε άνοδο στην Β΄ κατηγορία, στην Σούπερ Β, στην Α΄ κατηγορία και μετά από τρία χρόνια συμμετοχής στην μεγάλη κατηγορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου βρίσκεται στις ομάδες της Γ ΄ Εθνικής, έχοντας παίξει τα δυο τελευταία χρόνια και στον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών.

Είναι φαινόμενο ο Πανμοβριακός; Ο πρόεδρος της ομάδας του Ριόλου, Δημήτρης Σπυρόπουλος δίνει την απάντηση:« Δεν ξέρω αν είναι φαινόμενο ο Πανμοβριακός. Είναι μεγάλη επιτυχία η άνοδος για όλο το χωριό, αλλά εμένα με στενοχωρεί ότι κάποια παιδιά θα φύγουν το καλοκαίρι από την ομάδα. Δεν θέλω να χαλάσει αυτό το κλίμα που έχουμε στην ομάδα. Φοβερό κλίμα, ομόνοια, συνεννόηση. Δεν υπήρχε γκρίνια μεταξύ μας ούτε μια μέρα».

Θα κατέβει ο Πανμοβριακός στην Γ΄ Εθνική; Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα. Ο Δημήτρης Σπυρόπουλος, που έχει βάλει την σφραγίδα του στην επιτυχία τα δυο τελευταία χρόνια από την θέση του προέδρου, είναι ξεκάθαρος και τονίζει:  «Μόνος μου δεν μπορώ να πάω την ομάδα στην Γ εθνική, η νυν διοίκηση έχει ταβάνι. Αν δεν υπάρξει βοήθεια το βλέπω δύσκολο, το επόμενο δεκαήμερο θα είναι «φωτιά» και θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις. Το ποσό που απαιτείται δεν είναι εξωπραγματικό, χρειάζονται και άλλα πράγματα. Είναι ένα θέμα που θέλει πολλή σκέψη πριν την απόφαση. Θέλουμε αν παίξουμε στην Γ εθνική, να έχουμε σοβαρή και αξιοπρεπή παρουσία και όχι απλά να κατέβουμε για την συμμετοχή. Πρέπει να σκεφτούμε το γηπεδικό αφού θα παίξουμε στην Κάτω Αχαΐα ή στο Λάππα, τα παιδιά του χωριού και πολλά πράγματα. Θέλει μεγάλη σκέψη, είναι μια δύσκολη απόφαση».

sportfmpatras.gr