Δυτική Αχαϊα: Αναπλάσεις σε Πόρτες και Σανταμέρι

Έργα ανάπλασης και ανάδειξης περιοχών του Δήμου με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά προσδοκά ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, μέσα από το νέο πρόγραμμα Leader, που βάσει μοριοδότησης δημιουργεί ενισχυμένη προοπτική για ένταξη. Προ ημερών, σε σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο, παρουσία του δημάρχου Χρ. Νικολάου, του αντιδημάρχου Θ. Ραυτακόπουλου και ειδικών συνεργατών του Δήμου, εξετάστηκε η πρόταση, ελπίζοντας σε απορρόφηση κονδυλίων για την αλλαγή δεδομένων σε δύο κοινότητες της Ωλενίας. 

Όπως διαπιστώθηκε, ο Δήμος έχει αυξημένες πιθανότητες να περάσει τις προτάσεις που τον ενδιαφέρουν, αφού, ειδικά σε ένα από αυτά τα μέρη, υπάρχει αρχαιολογικός χώρος κι αυτό αυξάνει τη μοριοδότηση. Πιο συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή προωθεί ολοκληρωμένη μελέτη για τις Πόρτες, εκεί που επιθυμεί να αλλάξει την κεντρική είσοδο του χωριού και να αναπλάσει το κοινοτικό γραφείο. Η περιοχή “Καρτερίνια” των Πορτών θεωρείται ιδανική και γι’ αυτό η βελτίωση των υποδομών κρίνεται άμεσα απαραίτητη, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του Δήμου για στήριξη της περιφέρειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ – Ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή πλατείας στον Κρίνο

Μια δεύτερη ευκαιρία, που “κυνηγιέται”, αφορά το Σανταμέρι, όπου ο Δήμος σχεδιάζει να αναπλάσει το παλιό σχολείο -που σήμερα στεγάζεται το κοινοτικό γραφείο- καθώς και τη δημιουργία της πλατείας Ρούπα, σε διαθέσιμο οικοπεδικό χώρο.

Και τα δύο αποτελούν χρονίζοντα αιτήματα των κατοικιών, αφού πιστεύουν ότι το χωριό θα πρέπει να αναπτύξει υποδομές φιλοξενίας επισκεπτών, όσο προβάλλεται και μεγαλώνει το ενδιαφέρον για το “παρα πέντε”, ευρέως γνωστό άθλημα, που διεξάγεται στις γύρω πλαγιές.

Πελοπόννησος