Δυτική Αχαΐα: Νομική προσφυγή και κόντρα για Φλόκα

Μήλον της έριδος, μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, αποτέλεσε η προχθεσινή απόφαση του ΦΟΔΣΑ Δυτικής Αχαΐας, για τη «φιλοξενία» των σκουπιδιών της Αιγιάλειας στον ΧΥΤΑ Φλόκα, σε συνέχεια της ομόφωνης αρνητικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, πριν από την επίμαχη συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

 

ΝΟΜΙΚΑ
Η αναγκαστική υποδοχή των «ξένων» σκουπιδιών εκεί, ήδη έχει ανατεθεί στον δικηγόρο Πατρών Νίκο Τσούκαλη, που καλείται να βρει τρόπους ν’ αντιπαλέψει τη διαταγή του γ.γ Αποκεντρωμένης, για 500 τόνους σε διάρκεια ενός έτους, υλοποιώντας έτσι, τις αρνητικές αποφάσεις, τόσο του ΦΟΔΣΑ όσο και του ΔΣ.

 

ΚΡΙΤΙΚΗ
Τους τόνους σήκωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Γκοτσούλιας, που μίλησε για «συνεδρίαση παρωδία», αφού – κατ’ αυτόν – «αγνοήθηκε το δημοτικό συμβούλιο, με το μεγάλο ναι του ΦΟΔΣΑ». Ενδεικτικό είναι το σχόλιό του… «περάσατε και την Κομανέτσι στις κυβιστήσεις και μάλλον η λέξη αξιοπρέπεια πρέπει να σας είναι άγνωστη», ενώ υπογράμμισε και την ανάγκη να παραιτηθεί κάποιος.
Την απόφαση σχολίασε αρνητικά και ο επικεφαλής της υπόλοιπης μειοψηφίας Παναγιώτης Κουνάβης, που κατήγγειλε ότι: «Eνα μήνα τώρα, τίποτα δεν έγινε για την αναστολή της απόφασης της Αποκεντρωμένης με ένδικα μέσα, κουρελιάζοντας την απόφαση του ΔΣ, που και οι ίδιοι ψήφισαν».

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Σπύρος Τραχάνης, που εξαρχής είχε μιλήσει για διαδικαστικού τύπου απόφαση, κληθείς  να σχολιάσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, «σήκωσε το γάντι», λέγοντας:
«Δεν μπορεί ο κ. Γκοτσούλιας, που παλιότερα είχε βάλει την υπογραφή του για 200.000 τόνους σκουπιδιών στο εργοστάσιο του Φλόκα, από όλο τον νομό, τώρα να μας κουνά το δάκτυλο, ενώ δεν γνωρίζει». Ο κ.Τραχάνης διεκρινίζει ότι ο ΦΟΔΣΑ δεν έλαβε απόφαση αποδοχής των σκουπιδιών του Αιγίου, αλλά τυπικά καθόρισε την προγραμματική σύμβαση τιμολόγησης και πληρωμής αυτών που ήδη έχουν μεταφερθεί στον ΧΥΤΑ και επιβεβαίωσε τη νομική προσφυγή για την επιβολή από το κράτος.
Πελοπόννησος