Παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου “Οι Ρίζες των Σουδενιωτών” στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Λουσικών. Το βιβλίο επιμελήθηκαν οι αρχαιολόγοι Κώστας Παπαγιαννόπουλος και Ελένη Σιμώνη.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι δύο επιμελητές και ο επίσης αρχαιολόγος Γιάννης Μόσχος, ενώ προλόγισε ο πρόεδρος του συλλόγου Σουδενιωτών Πατρών και Περιχώρων Βασίλης Ζαφειρόπουλους, ο οποίος και βραβεύτηκε με τιμητική πλακέτα από το Δήμο Δυτικής Αχαϊας που του την παρέδωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Νικολάου. Την εκδήλωση συντόνισε η αρχαιολόγος -ιστορικός Νίκη Ράλλη.

Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της παρουσίασης απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Χρήστος Νικολάου, ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου και ο πρόεδρος Λαμπριαδείο Οικοκυρικής Σχολής Άνω Πεδινών Γεώργιος Δούβλης και ο επίτιμος πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών Μανόλης Μαγκλάρας.

Το παρών έδωσαν ο βουλευτής Αχαϊας Ανδρέας Ριζούλης, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Χρήστος Νικολάου, ο πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Σπύρος Τραχάνης, η πρόεδρος της ΚΕΔΔΥ Πατρούλα Κοκκίνη, ο προεδρος της ΔΕΥΑΔ Χρήστος Σκάγιας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΚΙΔΑ» Παναγιώτης Κουνάβης, ο εγκληματολόγος και πολιτευτής Άγγελος Τσιγκρής καθώς πρόεδροι και μέλη εκπολιτιστικός συλλόγων της Δυτικής Αχαΐας.

* Την παρουσίαση πλαισίωσε χορευτικά η ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουσικών.