Πριν προλάβει καν να πάρει «ανάσα» από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, αρχίζει να βλέπει σαν εφιάλτη, τις παρενέργειες αυτών κατά τη χειμερινή περίοδο, με τις πλημμύρες να είναι προ των πυλών.
Οι φόβοι των ιθυνόντων, ξεπερνούν πλέον την όποια φυσιολογική ανησυχία υπάρχει πάντα για φαινόμενα που και κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί και έχουν χαρακτηρίσει την περιοχή «πλημμυροπαθή» αφού η κατάσταση, τώρα,περιγράφεται ως «άκρως επικίνδυνη».
Ο ΟΓΚΟΣ
Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, παρά τον καθαρισμό ποταμών και χειμμάρων που κάνει, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έχει καταλήξει σε ένα ασφαλές αλλά αρνητικό συμπέρασμα, με πολλές επίφοβες παραμέτρους.
Η εκτίμηση είναι πως εφόσον ο όγκος του βρόχινου νερού είναι τεράστιος, τότε τα ποτάμια και οι παραπόταμοι, Πείρος, Σαρδινή και Μαλιαγκού, κινδυνεύουν με υπερχείλιση, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο κατοικημένες.
ΤΑ ΧΩΡΙΑ
Στο «κόκκινο» βρίσκονται, πεδινές κοινότητες και οικισμοί, που γεωγραφικά βρίσκονται κάτω από τα πρόσφατα πυρόπληκτα χωριά (Σανταμέρι, Χαραυγή, Αρλα, Φώσταινα, Ελαιοχώρι και Πετροχώρι), όπως στη δημοτική ενότητα Ωλενίας, από Τζάιλο μέχρι Σουδενέικα, περιοχές κοντά στα Λουσικά, αλλά και περιφερειακά της Κάτω Αχαΐας, όπως σε Λογοθέτη, Ανω Αχαΐα και Αλισσούς.
Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ
Ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Θανάσης Ραυτακόπουλος, παραδέχεται ότι «φοβάται πολύ τις πλημμύρες, λόγω των πυρκαγιών», κάτι που διαφαίνεται και από την απάντηση στο ερώτημα για χρηματοδότηση από το υπουργείο Υποδομών, ώστε να εκτελεστούν απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα. «Μέχρι χθες… θα ‘πρεπε να΄χει γίνει, αλλά τίποτα ακόμα», σημειώνει εμφαντικά και προειδοποιεί: «Υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές».
Πηγη: Εφ. Πελοπόννησος

Xρώμα Αχαϊκής στην Εθνική Ενόπλων

Previous article

Χαλάει και πάλι ο καιρός από το Σάββατο – Βροχές από το απόγευμα και μετά

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

More in Featured