Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται πάλι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάτρας, η οποία δίνει τον αγώνα επιβίωσης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει άμεσα τον κίνδυνο λύσης και εκκαθάρισης και μάλιστα με εντολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου. Τις εξελίξεις παρακολουθούν με αγωνία οι καλλιεργητές της περιοχής, γιατί θα επηρεάσουν άμεσα και δραματικά την τύχη τους.
Όπως πληροφορείται η «Π», ο αρμόδιος υπουργός έχει αποστείλει εδώ και έναν μήνα έγγραφο στη διοίκηση της Ένωσης, στο οποίο επισημαίνει ότι επειδή οι διαδικασίες συγχώνευσης των 26 συνεταιρισμών δεν έγιναν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η ΕΑΣ διαγράφεται από το σχετικό μητρώο εντός δύο μηνών και παράλληλα πρέπει να καταθέσει αίτηση λύσης και εκκαθάρισης.
Κατά της απόφασης του υπουργού, η διοίκηση της Ένωσης έχει ασκήσει ένσταση, ενώ παράλληλα γίνεται και μια προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί μια φόρμουλα επιβίωσης της ΕΑΣ Πατρών.
Να σημειωθεί ότι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάτρας «Η Πατραϊκή», μετά τις περιπέτειες του 2012, όπου έφτασε και τότε λίγο πριν την αναγκαστική εκκαθάριση, σήμερα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία εξυγίανσης με τους μεγαλύτερους πιστωτές της, που είναι η Τράπεζα Πειραιώς και το ελληνικό Δημόσιο.
Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

O Εμπορικός Σύλλογος Δύμης σας καλεί στην κοπή πίτας του στο Χιονοδρομικό

Previous article

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ – Ευχές, κέφι, χοροί στην εκδήλωση κοπής πίτας του Πείρου στην Αράχωβα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

More in Featured