Την γιορτή της γυναίκας γιόρτασε ο εκπολιτιστικός σύλλογος Σαγαιίκων με τον δικό του τρόπο. Στόχευσε στην γυναίκα έφηβο και έπιασε στόχο.
Ο σύλλογος διοργάνωσε συνάντηση με τις έφηβες του χωριού και του χορευτικού τμήματος και συζήτησε σε φιλικό κλίμα για τους αγώνες των γυναικών. Καλεσμένες στην συνάντηση αυτή ήταν η εκπαιδευτικός κα. Κουρή, με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην ειδική γραφή και σύμβουλος στα θέματα εκπαίδευσης του Δημάρχου Πατρέων και η πρόεδρος του συλλόγου αντιρρευματικού αγώνα ΕΛΕΑΝΑ Αχαΐας και Σαγιώτισσα κα Μάχη Σαλαμαλίκη.
Τα κορίτσια μίλησαν για τα γυναικεία όνειρά τους και τα στερεότυπα της ζωής που ίσως να μην τους επιτρέπουν να τα κυνηγήσουν. Με την βοήθεια της εκπαιδευτικού μέσα σε μια δίωρη συζήτηση, κατάφεραν να αντιληφθούν και να το εκφράσουν ομόφωνα, ότι τίποτε δεν είναι αδύνατο, ότι με συζήτηση με τις οικογένειές τους, θα καταφέρουν να γίνουν ικανές για τα πάντα. Η ευτυχία κερδίζεται μέσα στη ζωή, κατακτιέται και είναι διαφορετική για τον καθένα μας.
Με ένα απέραντο χαμόγελο στο πρόσωπό τους αποχαιρέτησαν σαν καλές οικοδέσποινες τις καλεσμένες μας και ζήτησαν από μόνες τους να επαναληφθεί μια παρόμοια συνάντηση σύντομα.

Φωτογραφία της Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σαγαιΐκων.

Φωτογραφία της Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σαγαιΐκων.