Μετατρέπουμε το διάσημο σπεντζοφάι σε βάση για μία εύκολη και πεντανόστιμη μακαρονάδα

Υλικά

 

  • 1 κιλό πιπεριές κέρατα
  • 2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα τους ή 1 κοσνέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 λουκάνικα μοσχαρίσια σε ροδέλες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πακέτο λινγκουίνι ή οποιαδήποτε άλλη pasta της επιλογής σας
  • φέτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράζετε τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν μαζί με το λουκάνικο. Με το χέρι ψιλοκόβετε όσο γίνεται πιο ψιλή τη ντομάτα και τη ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη και αλάτι.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι της. Προσθέτετε στο τηγάνι τα μακαρόνια, τη φέτα σπασμένη, ανακατεύετε καλά με τη σάλτσα και σερβίρετε.

Tips

Τις πιπεριές τις βάζετε ολόκληρες με το κοτσανάκι τους. Αν σας ενοχλούν τα σπόρια, τα αφαιρείτε μαζί με το κοτσάνι προσεχτικά, χωρίς να χαλάσετε το σχήμα της πιπεριάς. Η καλύτερη πιπεριά γι’αυτό το φαγητ’ο είναι η σκούρα μακρόστενη Κρήτης, που λέγεται και πάπρικα.

Νοστιμιά του δίνει και η μελιτζάνα σε ροδέλες που τηγανίζεται στην αρχή στο λάδι μαζί με τις πιπεριές. Από τυράκι, αυτή η μακαρονάδα ζητάει μόνο σπασμένη φέτα που θα ρίξετε στο τέλος στο τηγάνι για να λιώσει.

olivemagazine.gr