Με αφορμή την αναγκαιότητα για την Αχαΐα, κατασκευής του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, ο δικηγόρος, πολιτευτής και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποτελεί επιτακτική αναγκαιότητα για την Αχαΐα η σύσταση κρατικού φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου – Παραπείρου και υπάρχουν διαχρονικές πολιτικές ευθύνες για τη μη υλοποίηση του έργου.

Συγκεκριμένα, το πολιτικό προσωπικό της Αχαΐας πρέπει να διεκδικήσει με μια φωνή:

1. Την αποπεράτωση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου και τη διαχείρισή του από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτων, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

2. Την άμεση υδροδότηση  της Πάτρας από τον Ταμιευτήρα της Βαλμαδούρας.

3. Την κατάργηση του Νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής της 60/2000/ΕΚ Οδηγίας της Ε.Ε. και το σύνολο των νόμων που μετατρέπουν το νερό από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα.

4. Την απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη των κατοίκων, στην περιοχή που βρίσκεται ο βιολογικός καθαρισμός.

5. Την κατάργηση του ΦΠΑ στην τιμή του νερού.

6. Την τιμολόγηση από τη ΔΕΗ με βιομηχανικό τιμολόγιο, για τις καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος.

7. Τη χρηματοδότηση από Κοινοτικούς και Εθνικούς Πόρους, για την κατασκευή έργων ύδρευσης-αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας.

8. Την απαλλαγή από φορολόγηση των θετικών αποτελεσμάτων των ΔΕΥΑ.

*** Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.