Πρόσκληση για την παρουσίαση των πρακτικών της επιστημονικής ημερίδας που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας με θέμα «Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας» απηύθυνε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση:

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 π.μ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη στην Κ. Αχαΐα για την παρουσίαση των πρακτικών της επιστημονικής ημερίδας που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας με θέμα :
«Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας»

«Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας»

 • Τον Σεπτεμβρίου του 2016 διοργανώθηκε με επιτυχία ημερίδα από τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας  με θέμα : «Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας» και προ μηνών εκδόθηκε με την επιμέλεια των αρχαιολόγων Β Αργυρόπουλου, Ε.Σιμώνη και Κ. Παπαγιανόπουλου το βιβλίο με τα πρακτικά αυτής, στο οποίο γράφουν οι κάτωθι:1.      κ. Μιχάλης Γκαζής – Αρχαιολόγος ΕΦΑ Αχαΐας: Τείχος Δυμαίων, 5.500 χρόνια ιστορίας.
  2.      κ.Ιωάννης Μόσχος – Αρχαιολόγος ΕΦΑ Αχαΐας: Το Προϊστορικό νεκροταφείο στις Πόρτες Αχαΐας  .
  3.      κ.Κωνσταντίνος Φίλης – Αρχαιολόγος ΕΦΑ Αχαΐας: Νέα Αρχαιολογικά ευρήματα από τα Λουσικά και τον Πολύλοφο Σαντομερίου.
  4.      κα Γεωργία Αλεξοπούλου – Αρχαιολόγος & Τμηματάρχης ΕΦΑ Αχαΐας: Η ζωή και ο θάνατος στη Δύμη. Ανασκαφή ταφικών συνόλων.
  5.      κα Βασιλική Τσακνάκη-  Αρχαιολόγος ΕΦΑ Αχαΐας:  Επαλληλία Δύμης- Κάτω Αχαΐας, αρχαιότητες και αστική ανάπτυξη.
  6.      κ Βασίλειος Αργυρόπουλος –  Αρχαιολόγος ΕΦΑ Αχαΐας: Νέα δεδομένα για την οργάνωση του χώρου στην Δυτική Αχαΐα.
  7.      κα Αναστασία Κουμούση- Αρχαιολόγος, Διευθύντρια ΕΦΑ Αχαΐας:  Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά Μνημεία της Δυτικής Αχαΐας.